UDAHNULA NOVI ŽIVOT: Crvena jabuka predstavila spot za pjesmu "Dao sam ti dušu" (VIDEO)

Spot se odlikuje jednostavnom, ali snažnom vizualnom naracijom koja se savršeno uklapa u tekst i melodiju pjesme.

  • Estrada

  • 14. Avg. 2024  14. Avg. 2024

  • 0

Jedna od najdugovječnijih grupa na ovim prostorima Crvena jabuka, svojoj mnogobrojnoj publici predstavila je novi spot za pjesmu "Dao sam ti dušu", koja se nalazi na njihovom najnovijem albumu Mirišu jabuke.

Obrada je to velikog hita koji su napisali veliki kompozitor Đorđe Novković i tekstopisac Željko Pavičić za Alena Slavicu.

Svojim jedinstvenim stilom i emotivnim pristupom, Crvena jabuka je ovoj pjesmi udahnula novi život, što je oduševilo sve njihove obožavatelje.

Za vizuelni aspekt pjesme "Dao sam ti dušu" pobrinuo se njihov stalni saradnik, reditelj Mario Šulina, koji je sa svojim timom stvorio spot koji savršeno prati emotivni naboj pjesme.

Spot je režirao sam Šulina, dok su kameru i montažu radili on i Ivan Bilandžić.

Spot se odlikuje jednostavnom, ali snažnom vizualnom naracijom koja se savršeno uklapa u tekst i melodiju pjesme.

Osim što su obradovali publiku novom pjesmom i spotom, Crvena jabuka nastavila je svoju koncertnu turneju koja je izuzetno uspješna. Bend je održao niz koncerata širom Makedonije i regije, koji su gotovo redovito rasprodani, a atmosfera na svakom od njih pokazuje koliko je publika vezana za njihovu muziku.

Jedan od snažnih trenutaka ove ljetne turneje bio je koncert pod vedrim nebom u Ohridu održan 9. augusta u predivnom ambijentu Antičkog teatra. Ovaj koncert na jednoj od najljepših lokacija u Ohridu bio je prava poslastica za obožavatelje Crvene jabuke. Atmosfera je bila iznimna, a pozitivne reakcije publike još su jednom potvrdile da Crvena jabuka ima posebno mjesto u srcima svojih slušatelja.

Rasprodani koncerti i nove pjesme s aktuelnog albuma “Mirišu jabuke” još su jedno sjajno zagrijavanje za veliku europsku turenjukojom će ovaj veliki bend obilježiti 40 godina rada. Turneja će simbolično obuhvatiti 40 gradiva, a kreće iz Sarajeva, grada u kojemu su održali svoj prvi nastup davne 1985. godine, navodi crorec.net.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...