NEKA OVO POGLEDAJU BOBAN KUSTURIĆ I VLAST U RS-u: Dok piloti iz Srbije prosipaju vodu, piloti Oružanih snaga BiH hirurški precizno zaranjaju kante sa vodom kako bi ugasili požar (VIDEO)

Ali požar na Zelengori ne zanima toliko Dodika, koliko mu je bitno da pokaže da su državne institucije Bosne i Hercegovine nepotrebne i da one neće gasiti požar, nego Srbija

  • Društvo

  • 14. Avg. 2024  14. Avg. 2024

  • 0

Ovih dana smo se maksimalno naslušali kuknjave vlasti u RS-u, prvenstveno direktora Helikopterskog servisa RS Bobana Kusturića, potom premijera RS Radovana Viškovića, dežurnog Dodikovog poltrona Staše Košarca i drugih, o tome kako tobože Vojska Srbije ima savremeno opremljene helikoptere većeg kapaciteta za gašenje požara na Zelengori i Tjentištu.

To što im ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković i prvom redu nije odobrio, kao ni ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez, kazavši da se prvo obrate Oružanim snagama BiH, razbjesnilo je režim u manjem bh. entitetu koji su salvama saopćenja i javnim istupima vrijeđali dvojac Konaković - Helez.

Video kojeg je podijelio Dean Džebić na društvenoj mreži X pokazuje koliko su piloti Oružanih snaga Bosne i Hercegovine stručniji, sposobniji u zaranjanju kanti da prikupe vodu za gašenje požara od srbijanskih pilota.

Dva uporedna video klipa pokazuju svu nestručnost srbijanskih pilota i maksimalno prosipanje vode.

Video jasno demantuje vlasti u RS-u, prvenstveno Bobana Kusturića, Heliopterski servis RS i Viškovića o tome da nam je potrebna pomoć pilota Vojske Srbije. Oni ionako prosipaju previše vode, neefikasni su i ovo je krunski dokaz da je njihov dolazak u Bosnu i Hercegovinu bio nepotreban.

Ali požar na Zelengori ne zanima toliko Dodika, koliko mu je bitno da pokaže da su državne institucije Bosne i Hercegovine nepotrebne i da one neće gasiti požar, nego da Srbija, u skladu sa zaključima takozvanog "Svesrpskog sabora", preuzme i gašenje požara u istočnim dijelovima Bosne i Hercegovine.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...