BORENOVIĆ PRIZEMLJIO VOŽDA IZ LAKTAŠA: Tragikomična Dodikova “velika” najava iz Turske. Ko uopšte ozbiljan objavljuje sliku sa samim sobom…

-Klasično Ismijavanje i ruganje javnosti koje režimski mediji moraju bombastično prenijeti, kazao je Borenović za "Slobodnu Bosnu".

  • Politika

  • 16. Avg. 2024  

  • 0

Megalomanske najave predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika nisu od jučer.

Sjetimo se samo da Dodik svako malo najavi izgradnju aerodroma u Trebinju, a za dnevno političke potrebe tu i tamo progovori i o autocesti Sarajevo-Beograd, o kojoj se i jučer oglasio iz Turske.

Podsjetimo, izgradnju aerodroma u Trebinju trebala bi dominantno financirati Republika Srbija. Osnivač poduzeća Aerodrom Trebinje je poduzeće Aerodromi Srbije. Prema određenim procjenama izgradnja bi trebala koštati i više od 100 milijuna eura, a jedan dio sredstava bi trebao izdvojiti i bh. entitet Republika Srpska.

Međutim, i dalje nije potpuno izvjesno da će se ovaj aerodrom uopće izgraditi, a do sada su probijeni svi zadani rokovi. Iako se prikupljaju sve neophodne dozvole, potrebno je i da Predsjedništvo BiH odobri ovaj projekt.

Vlasti u bh. entitetu Republika Srpska već godinama najavljuju izgradnju aerodroma u Trebinju. O tome ima li takav projekt ikakve šanse za uspjeh uzmemo li u obzir blizinu dubrovačke zračne luke, za „Slobodnu Bosnu“ govorio je vodeći zrakoplovni analitičar u regionu Alen Šćuric.

-Trebinje je majušan gradić sa siromašnim stanovništvom. Na samo pola sata je Zračna luka Dubrovnik, a na sat i pol Tivat i Mostar. Dubrovnik će ove godine imati više od 3 milijuna putnika, ima ogromna broj linija i frekvencija, velik broj LCC tamo leti, imat će čak i bazu Ryanaira. Kakve šanse tu može imati Trebinje? Apsolutno i baš nikakve, kazao je Šćuric.

Najnovija najava Milorada Dodika, uz prigodnu fotografiju iz kafića u Istanbulu naišla je na burne reakcije.

-U Istanbulu sam finalizirao razgovore u vezi s izgradnjom dionice auto-puta i brze ceste Beograd - Sarajevo, i to od Donjeg Vardišta do Istočnog Sarajeva, dužine 130 km, kao i kroz Brčko distrikt u dužini od 33 kilometra. Očekujem da će biti završene sve neophodne procedure kako bi radovi mogli početi sljedeće godine, poručio je iz kafića u Istanbulu Milorad Dodik.

Komentar na Dodikovo druženje sa samim sobom zatražili smo od Branislava Borenovića, lidera PDP-a.

-Zaista, tragikomična Dodikova “velika” najava iz Turske. Ko uopšte ozbiljan objavljuje sliku sa samim sobom i svojim ljudima iz kafića na Bosforu zvanično objavljujući navodno dogovorenu gradnju 163 kilometra autoputa, kao da se radi o napolitankama i baklavama.

Klasično Ismijavanje i ruganje javnosti koje režimski mediji moraju bombastično prenijeti.

To je baš vrhunac neozbiljnosti i apsurda. Dodik pijucka piće sa svojim savjetnikom, svojim odbornikom iz Banjaluke, svojim konzulom i nekim nepoznatim čovjekom i saopštava dogovor izgradnje 130 kilometara autoputa, i još 33 kilometra oko Brčkog, pa to je smiješno.

Niti se zna sa kim, kojom firmom, ni ko finansira, ni gdje se nalazi i sve to ide u medije. Stvarno mislim da kad djeci kupujemo lego kockice, imamo ozbiljniji pristup…zato se i nalazimo gdje smo, u vrtlogu petljanije i obmana, dok svi oko nas krupno gaze naprijed, intenzivno se razvijaju, završavaju velike infrastrukturne projekte i otvaraju prostor za nove investicije, da ne pominjem EU, pogledajte samo Srbiju pa i Makedoniju, Albaniju, kazao je Borenović za „Slobodnu Bosnu“.

(M.I.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...