MILORAD DODIK SE NE ŠALI: "Jedna dionica autoputa kroz RS nosit će Erdoganovo ime"

"E sad, da bismo što prije vratili kredit predsjedniku Erdoganu, ja ću predložiti da mi na našem dijelu autoputa izgradimo što više naplatnih rampi: tako ćemo brže otplatiti kredit, pa ćemo se poslije jeftinije voziti!"

  • Mini market

  • 18. Avg. 2024  

  • 0

"Ja sam prije tri dana u Istanbulu dogovorio aranžman sa Republikom Turskom o izgradnji dijela autoputa Sarajevo-Beograd kroz Rs vrijedan više od 500 miliona eura, ali još ne mogu o svemu da govorim dok ne dogovorimo sve detalje.

Ali, mogu da vam otkrijem da će jedna dionica tog autoputa nositi naziv 'Autoput Redžepa Tajipa Erdogana', a druga dionica naziv 'Autoput Milorada Dodika' '', objavio je predsjednik Rs Milorad Dodik na svom nalogu na Iksu, sumirajući svoje aktivnosti protekle sedmice. 

"Ostalo je da se usaglasimo koja će tačno dionica autoputa nositi moje, a koja ime predsjednika Erdogana, jer čekamo da se u sve uključe partneri iz Federacije BiH(FBiH): ja ću od njih tražiti da se imenom predsjednika Erdogana okiti i neka dionica kroz FBiH, na način da se naša dionica sa njegovim imenom ulijeva u dionicu pod istim imenom u FBiH.

Na primjer, ako cijela dionica od Vardišta do Istočnog Sarajeva ili dio te dionice bude nosio ime predsjednika Erdogana - da se onda od Istočnog Sarajeva nastavi pod njegovim imenom dalje kroz FBiH do tačke do koje odrede tamo naši partneri. Ili, na primjer, ako autoput pod imenom predsjednika Erdogana ide od Bijeljine kroz Brčko distrikt, da se odatle pod tim imenom nastavi u FBiH.

Znači, dio autoputa kroz BiH sa njegovim imenom treba da bude najduži, jer je on najzaslužniji za cio projekat. To je najmanje što možemo svi zajedno da učinimo da mu se odužimo! A koja će se dionica autoputa kroz srpsku zvati po meni – to je najmanje važno!“; objasnio je Dodik. 

"Predsjednik Erdogan je meni dao toliko povoljne uslove da mnogi neće povjerovati kada to vide, a to će biti čim on bude dao dozvolu da se sve objavi. Još ne mogu da vam otkrijem ni o čemu smo sve razgovarali, ali, evo, reći ću vam bar nešto: 'Predsjedniče Dodik, više od 500 miliona evra ide tebi pod najpovoljnijim uslovima jer se dugo znamo, dobar si čovjek i veliki vjernik i znam da me nećeš iznevjeriti, kao što nikada i nisi!

A i naš prijatelj Bakir Izetbegović mi je potvrdio da ti mogu u potpunosti vjerovati da ćeš sve pare uredno vraćati' – tako mi je rekao predsjednik Erdogan dok smo pričali u četiri oka. A kad sam mu ja saopštio da će jedna dionica autoputa kroz Srpsku nositi njegovo ime, on mi je fino odgovorio: Aferim, može, ako će druga dionica nositi tvoje ime!

Nisam imao kud, pa sam prihvatio, inače mi na pamet ne bi palo!“, otkrio je Dodik. 

„E sad, da bismo što prije vratili kredit predsjedniku Erdoganu, ja ću predložiti da mi na našem dijelu autoputa izgradimo što više naplatnih rampi: tako ćemo brže otplatiti kredit, pa ćemo se poslije jeftinije voziti! A i predsjednik Erdogan će nam odmah dati novi kredit da radimo još puno drugih stvari, na mnogaja ljeta!“, poručio je Dodik. 

Tekst je satiričnog sadržaja/Bn

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...