SANJA VLAISAVLJEVIĆ ŠOKIRALA JAVNOST: Na zidu u zgradi ministarstva osvanuo VELIKI KRIŽ! (FOTO)

Nije poznato kakva je stvarna simbolika ove "instalacije", kojoj svakako nije mjesto niti u jednoj državnoj instituciji.

  • Mini market

  • Prije 5h  Prije 4h

  • 8

Ministrica kulture i sporta u Vladi Federacije BiH Sanja Vlaisavljević (HDZ) najnovijom odlukom je ponovo šokirala bh. javnost.

Naime, ona dopustila je službeniku Ministarstva i konceptualnom umjetniku Marku Frančeševiću da postavi jednu, u najmanje ruku, čudnu instalaciju i to u prostorijama Ministarstva

Instalacija se sastoji od niza limenki Coca Cole i soka Cappy, a između kojih se nalazi križ?!

Nije poznato kakva je stvarna simbolika ove "instalacije", kojoj svakako nije mjesto niti u jednoj državnoj instituciji.

Podsjećanja radi, kontroverzna ministrica Vlaisavljević je i u prošlosti donosila neke čudne odluke.

Prošlog je mjeseca Federalno ministarstvo kulture i sporta na čijem je čelu upravo Vlaisavljević odlučila je institucijama kulture u ovom bh. entitetu raspodijeliti 687 hiljada KM.

Ubjedljivo najviše sredstava pripalo je institucijama sa sjedištem u Mostaru, a zašto je to tako do danas nije pojašnjeno.

Osim toga, Vlaisavljević je svojevremeno pružala otvorenu podršku onima koji veličaju ratnog zločinca Darija Kordića, javlja Politički.ba

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...