LOŠE VIJESTI ZA DALIĆA: Reprezentativac Hrvatske odlučio da će nastupati za drugu zemlju -"S odmakom vremena osjetio sam da želim.."

S njim su pričali selektor Zlatko Dalić i tehnički direktor Stipe Pletikosa.

  • Sport

  • 21. Avg. 2024  

  • 0

Dvadesetogodišnji Niko Sigur, desni bočni Hajduka i dosadašnji U-21 reprezentativac Hrvatske, odlučio je nastupati za državu u kojoj je rođen, Kanadu.

Sigur je na temelju dvojnog državljanstva mogao birati zemlju za koju će nastupati. Prošle godine izabrao je Hrvatsku, u čijem dresu je zastupao mladu reprezentaciju na Europskom prvenstvu u Rumunjskoj, no sad se odlučio za kanadsku seniorsku vrstu.

- Bila mi je čast predstavljati Hrvatsku, koja je nogometna velesila i koja je domovina moje obitelji, no s odmakom vremena osjetio sam da želim predstavljati zemlju u kojoj sam odrastao i započeo nogometnu karijeru, Kanadu. Cijenim otvorenu komunikaciju i razumijevanje ove odluke od strane HNS-a te zahvaljujem trenerima i suigračima u reprezentaciji na ugodnom vremenu koje sam proveo kao mladi hrvatski reprezentativac. Bit ću uvijek veliki navijač Hrvatske, kojoj želim puno sreće i uspjeha, izjavio je Sigur.

HNS se oglasio:

- Niko Kristian Sigur odlučio je promijeniti nogometno državljanstvo te u budućnosti predstavljati Kanadu. Na temelju dvojnog državljanstva, Sigur je imao mogućnost igrati za Hrvatsku ili Kanadu te je prošle godine odabrao predstavljati Hrvatsku, za koju je nastupao u dresu mlade reprezentacije s kojom je bio na Europskom prvenstvu u Rumunjskoj. Međutim, Sigur se odlučio u budućnosti nastupati za reprezentaciju Kanade, zemlje u kojoj se rodio i proveo cijelo djetinjstvo.

Sa Sigurom su pričali selektor Zlatko Dalić i tehnički direktor Stipe Pletikosa, koji je rekao:

- Žao nam je zbog ovakvog raspleta jer vjerujemo u Nikin potencijal i vidjeli smo ga kao igrača koji je kandidat za A reprezentaciju. Naravno, razumijemo da kod jedne mlade osobe može doći do ovakve promjene u razmišljanju i poštujemo što je na vrijeme priznao i sebi i nama da želi predstavljati Kanadu u kojoj je odrastao. Hvala mu na doprinosu u mladoj reprezentaciji i naravno da mu želimo puno sreće i uspjeha u nastavku nogometne karijere.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...