CIJENA - PRAVA SITNICA: Apple uskoro predstavlja novu iPhone 16 seriju, "procurile" neke karakteristike uređaja

Ovo curenje informacija potvrđuje i neke ranije glasine, poput uvođenja većih verzija Pro i Pro Max modela, koji će imati zaslone od 6.3 inča i 6.9 inča

  • HiTec

  • 21. Avg. 2024  

  • 0

Narednog mjeseca Apple bi trebao predstaviti svoju novu iPhone 16 seriju, a kako se taj datum bliži, sve više glasina o novim uređajima izlazi u javnost. 

Nedavno je otkriveno da će iPhone Pro linija navodno dobiti novu boju, a sada su procurile i navodne specifikacije te američke cijene za cijelu iPhone 16 seriju.

Apple Hub, poznati izvor informacija vezanih uz Apple, na platformi X podijelio je niz tehničkih specifikacija nove serije, uključujući i početne cijene za svaki model na američkom tržištu. Prema tim informacijama, Apple planira zadržati gotovo iste cijene za iPhone 16 modele kao što su bile za iPhone 15 seriju pri lansiranju, barem u SAD-u.

Jedina promjena u cijenama, prema ovim informacijama, odnosi se na iPhone 16 Pro, čija bi početna cijena trebala biti 1099 dolara, što je 100 dolara više u odnosu na cijenu iPhonea 15 Pro pri lansiranju. Osim povećanja cijene, ovaj model navodno će doživjeti još neke promjene, poput većeg zaslona, nove telefoto leće i povećanja minimalne pohrane na 256 GB.

Ovo curenje informacija potvrđuje i neke ranije glasine, poput uvođenja većih verzija Pro i Pro Max modela, koji će imati zaslone od 6.3 inča i 6.9 inča. Također, već je poznato da će cijela serija podržavati Apple Intelligence.

Apple je ranije najavio da će za podršku Apple Intelligencea biti potreban iPhone s A17 ili novijim čipom, a svi novi telefoni iz iPhone 16 serije trebali bi imati A18 čip. U slučaju Pro modela, Apple navodno radi na posebnoj Pro varijanti A18 čipa.

Međutim, kako navodi Tom's Guide, specifikacije koje su procurile otkrivaju i neka moguća razočaranja. Oni koji su se nadali iPhoneu 16 Ultra možda će se razočarati jer u informacijama Apple Huba nema spomena o tom uređaju. Možda će Ultra verzija iPhonea biti predstavljena sljedeće godine s dugo očekivanim iPhoneom 17 Slim.

Trajanje baterije moglo bi biti problem za iPhone 16 Pro jer će imati manji kapacitet baterije u usporedbi s Plus i Pro Max verzijama. No u kompaktnom iPhoneu 16 Pro, unatoč većem ekranu, jednostavno nema dovoljno prostora za veću bateriju.

Također se šuškalo da će cijela iPhone 16 serija dobiti podršku za Wi-Fi 7, ali ako su ove specifikacije tačne, samo će Pro modeli nuditi tu značajku. Kamere na Pro modelima trebale bi biti nešto bolje, s 48MP ultraširokom kamerom i 5x optičkim zoomom na oba, Pro i Pro Max modela.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...