KONFERENCIJSKA LIGA: Vitoria prejaka za Zrinjski, bh. predstavnika čeka jako težak zadatak u revanšu

Od početka utakmice, Vitoria je dominirala.

  • Sport

  • 21. Avg. 2024  

  • 0

Vitoria Guimaraes i Zrinjski sastali su se večeras u prvoj utakmici playoffa Konferencijske lige, a domaći tim je slavio sa 3:0 i na dobrom je putu da uđe u grupnu fazu.

Nakon što je eliminisao Bravo i Botev Plovdiv iz Bugarske, Zrinjski je sa dosta optimizma dočekao i ovaj dvomeč, ali bilo je jasno da je mostarski tim protiv sjajnih Portugalaca ipak autsajder. U trećem pretkolu, Vitoria je razbila švicarski Zurich, pokazavši da se radi o zaista kvalitetnoj ekipi, a ove sezone Vitoria je uoči duela sa Zrinjskim imala čak šest pobjeda u kojima nije primila gol.

Od početka utakmice, Vitoria je dominirala. Portugalski tim je sa lakoćom kontrolisao posjed lopte i napadao je bez većih problema, često dolazivši do gola Zrinjskog, ali Zrinjski se jako dobro branio u tom prvom poluvremenu. Minuti su prolazili i nije se činilo da će Vitoria lako pronaći put do mreže Zrinjskog, pa je prvo poluvrijeme okončano bez golova, navodi Sport1.

Bio je to rezultat iz snova, ali tek što je krenulo drugo poluvrijeme, Vitoria je povela. Silva sa desne strane ubacuje, Mangas se dobro snalazi i domaći tim vodi. Igra Zrinjskog se već tada raspala i mostarski tim je bio u šoku, te je vrlo brzo primio i drugi gol. Samo pet minuta nakon prvog gola, Silva ubacuje iz kornera, a Borevković šutira glavom i pogađa mrežu Zrinjskog, te je mostarskom timu prijetio ozbiljan poraz ne uspije li uskoro povezati svoje redove.

Zrinjski je uspio uspostaviti priličnu ravnotežu u nastavku meča, dijelom i zbog činjenice da su se domaći povukli, ali osim udarca Kiša iz voleja, nije imao zapaženije šanse. Vitoria je strpljivo čekala svoju priliku da riješi sve nedoumice i dočekala ju je u 88. minuti, kada je mrežu Zrinjskog za konačnih 3:0 pogodio Mendes.

Mostarski tim jako teško će na domaćem terenu nadoknaditi ovakav poraz i portugalski tim je jednom nogom već prošao dalje.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...