UŽAS U SREDNJOAFRIČKOJ ZEMLJI: Najmanje 24 poginula u prevrtanju broda, poznat uzrok nesreće

"Došlo je do neravnoteže u brodu..."

  • Svijet

  • 21. Avg. 2024  21. Avg. 2024

  • 0

Najmanje 24 osobe poginule su u prevrtanju pretovarenog broda na rijeci u kongoanskoj pokrajini Mai-Ndombe, a očekuje se da će broj žrtava rasti jer se mnogi putnici vode kao nestali, izjavio je lokalni dužnosnik.

Plovilo s između 250 i 300 putnika prevrnulo se u nedjelju navečer nakon što je udarilo u dijelove stabla ispod vode, rekao je Reutersu Jacques Nzenza, upravitelj teritorija Kutu.

Otkriven uzrok nesreće

Preopterećenje broda glavni je uzrok nesreće, kazao je. "Došlo je do neravnoteže u brodu, a uspaničeni su putnici krenuli opteretiti jednu stranu broda, zbog čega se naposljetku prevrnuo."

Fidele Lizoringo, civilni dužnosnik područja, rekao je da su 43 osobe preživjele, ali da su bijesni seljani linčovali upravitelja broda jer su neki od njihovih rođaka poginuli u nesreći, prenosi Hina.

Putovanje rijekom i brodolomi sa smrtnim posljedicama uobičajeni su u toj srednjoafričkoj zemlji s premalo asfaltiranih cesta na golemom šumovitom teritoriju, a plovila su često natovarena daleko iznad predviđenih kapaciteta.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...