ŽENE KOJE OSNAŽUJU: Sarajevo Modest Fashion Festival oduševio publiku porukama solidarnosti, kulture, i aktivizma.

Od revija je najjači utisak na publiku imala kolekcija branda Hidžab moja kruna, inspirisana Palestinom.

  • Društvo

  • 21. Avg. 2024  

  • 0

Sarajevo je ovog mjeseca bilo domaćin 4. Sarajevo Modest Fashion Festivala koji je oduševio publiku ne samo modnim revijama već i porukama solidarnosti, kulture, i aktivizma. 

Festival je privukao veliki broj domaćih i stranih posjetitelja čiji angažman i entuzijazam su dodatno pojačali energiju događaja, saopćeno je iz Udruženje Naš koncept.

Od revija je najjači utisak na publiku imala kolekcija branda Hidžab moja kruna, inspirisana Palestinom. Ova kolekcija u crvenoj, bijeloj, zelenoj i crnoj boji bila je snažna poruka solidarnosti s narodom Palestine, posebno sa ženama koje hrabro vode borbu za svoja prava i slobodu. Modeli na pisti prenijeli su duh borbe, otpornosti i nade a svaki odjevni predmet nosio je simboliku koja je duboko dirnula sve prisutne.

Uz Hidžab moja kruna, na festivalu su kolekcije predstavili i brandovi Stilizzo, Asja Handmade, Durga, Latifa Fashion Design, Seven – vjenčanice, Elma Tutić Collection, BH Crafts i Divonette. Svaka od ovih revija donijela je jedinstvenu kombinaciju kreativnosti, tradicije i modernog dizajna, što je dodatno obogatilo festival i impresioniralo publiku.

Tokom festivala, posebna priznanja "Žene koje osnažuju" dodijeljena su istaknutim aktivisticama koje su doprinijele društvenim promjenama i jačanju svijesti o važnim pitanjima, posebno vezanim za Palestinu.

Dobitnice priznanja su:

1. Emina Aščerić – Selimović, Sarajevo, BiH

2. Azra Šemsović, Novi Pazar, Srbija

3. Mersiha Smailović, Skoplje, Sjeverna Makedonija

4. Mersiha Drinjaković, Sarajevo, BiH.

Razgovor s dobitnicama o njihovom aktivizmu, koji je vodila Aida Čičak, bio je emotivan i inspirativan dio festivala, dok je događaj vješto moderirala Aldijana Hadžifejzović. Posjetitelje festivala svojim glasom počastila je i Lejla Čaušević Karačić čiji je nastup dodao posebnu notu svečanosti.

Organizatori festivala izuzetno su zahvalni svim učesnicima, sponzorima i posjetiocima koji su podržali ovaj događaj. Posebna zahvalnost izražena je Gradu Sarajevu, BH Telecomu, Sinmax namještaju, Twins tepih centru, Cvjećari Agava, Calivita Bosna i Hercegovina - dr. Maja Tandir, specijalista nutricionizma, te Mahsuziji o.d. čija podrška je bila ključna za uspjeh festivala.

Sarajevo Modest Fashion Festival još jednom je dokazao da moda može biti snažan glasnik društvenih poruka, dok su žene koje stoje iza ovih kreacija pokazale da moda može biti sredstvo promjene, inspiracije i solidarnosti.

Festival je završen, ali poruke i utisci ostaju – sa Sarajevom obasjanim kreativnošću, snagom i neustrašivošću žena.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...