RADIKALAN POTEZ: Traže trajno oduzimanje mobitela vozačima, koji ga koriste dok upravljaju vozilima…

-Kad bi se bojali da će izgubiti mobitel koji im je toliko važan, mislim da bi dobro razmislili hoće li ga koristiti dok su za upravljačem, kazao je.

  • Auto

  • 22. Avg. 2024  

  • 0

Korištenje mobitela u vožnji gotovo je nerješiva enigma većine država s razvijenom cestovnom mrežom. Opasnosti su velike, događaju se nesreće, vozači se kažnjavaju za korištenje mobitela, ali čini se da je sve to – preblago!

No jedna država, ili pokrajina, sada je spremna raspravljati o radikalnoj mjeri. Naime, 9News javlja da je sljedeći mjesec na rasporedu sastanak svih odgovornih institucija za sigurnost na cestama u Zapadnoj Australiji, a tema će biti i trajno oduzimanje mobitela vozačima koji su uhvaćeni u korištenju tog uređaja za upravljačem vozila.

Do toga je došlo nakon što je broj prometnih nesreća u toj državi, od početka godine, dosegnuo najvišu razinu u posljednjih osam godina, pri čemu je do sada poginulo 118 ljudi. Radikalne okolnosti očigledno zahtijevaju i radikalne ideje, a vidjet ćemo hoće li se ovaj prijedlog konkretizirati u obliku nekog novog zakona. 

Bivši predsjednik Vijeća za sigurnost cestovnog prometa Murray Lampard jedan je od onih koji podupiru ideju o oduzimanju mobitela.

-Kad bi se bojali da će izgubiti mobitel koji im je toliko važan, mislim da bi dobro razmislili hoće li ga koristiti dok su za upravljačem, kazao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...