PROMJENE U HIMNI LIGE PRVAKA; IAKO NISU VELIKE, DOVOLJNO SU UPEČATLJIVE: Veći je fokus na vokalu, a mnogo... (VIDEO)

Novi format Lige prvaka nije jedina promjena koju je UEFA uvela od ove sezone. Zajedno sa formatom promijenjena je i čuvena himna ovog takmičenja, a to se fudbalskim fanovima širom svijeta nimalo nije dopalo.

  • Zabava

  • 22. Avg. 2024  22. Avg. 2024

  • 0

Vjerovatno da ne postoji ljubitelj fudbala koji se ne naježi kada čuje taktove klasične kompozicije "Zadok the Priest" koju je 1727. godine napisao George Frideric Handel, a adaptirao Tony Britten 1992. godine. 

Od tada je himna Lige prvaka postala sinonim ne samo za najelitnije klupsko takmičenje, nego i za fudbal u cjelini. 

No, potreba modernog svijeta i organizacija koje ga predvode da konstantno nešto mijenjaju čak i kada promjene nisu potrebne, još jednom je pobijedila zdrav razum. 

Iako promjene na samoj himni nisu velike, dovoljno su upečatljive da naprave razliku i razbjesne većinu fudbalskih fanova. 

Stihovi himne su ostali nepromijenjeni, ali akordi i legendarna melodija su drugačiji. Znatno je veći fokus na vokalu, a mnogo manji na instrumentima što smanjuje snagu himne i čini je mnogo manje "atmosferičnom". 

Iako promjene na samoj himni nisu velike, dovoljno su upečatljive da naprave razliku i razbjesne većinu fudbalskih fanova. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...