VUKANOVIĆ ZA "SB" NAKON ŠTO GA JE DODIK POZVAO DA SE UČLANI U SDA: "Što mene? Pa on je bio u vlasti s Bakirom; Tužno je gledati tog velikog 'srbendu'..."

(...) i patriotu kako podvija rep pred Amerikancima.

  • Politika

  • 22. Avg. 2024  22. Avg. 2024

Danas je Milorad Dodik, komentarišući izjave Nebojše Vukanovića, Branislava Borenovića, Jelene Trivić i Igora Crnatka, koji ga, zapravo, ismijavaju zbog njegovih izjava a nakon posjete direktora CIA-e Bosni i Hercegovini, rekao: "Na laži sam oguglao, a mržnja će vas uništiti. A da se učlanite u SDA, biće vam lakše?"

"To je dugogodišnji koalicioni partner Bakira Izetbegovića s kojim je bio u vlasti. Pojeli su mnogo ručkova i večera zajedno, imao je gospodin Dodik mnogo zajedničkih sastanaka i dogovora s njim. Ali ne samo s njim, već i s pokojnim Sulejmanom Tihićem, nekadašnjim predsjednikom SDA. On je nekada bio jedina nada i pravi Srbin za Aliju, tako da ne znam zbog čega to nama preporučuje“, izjavio je zastupnik u NSRS-u Nebojša Vukanović za "Slobodnu Bosnu". 

DEŠAVA SE NEŠTO ČUDNO

Miro Lazović danas je objavio da se, nakon posjete direktora Centralne obavještajne agencije (CIA) Williama Burnsa Bosni i Hercegovini, nešto čudno dešava s Dodikom.

Vukanović za naš portal komentariše "čudno dešavanje":

"On ovakvim ponašanjem očigledno pokušava da skrene pažnju sa svog novog zaokreta. Nekada je bio velika 'srbenda' koja je prijetila otcjepljenjem RS-a, sada je postao BH Fanaticos.

Kaže da nikad nije bio za samostalnost RS-a i da smo svi mi koji smo ga slušali bili budale. Kako su ga Ameriknaci počeli stezati nakon što je prešao crvenu liniju, tako je postao mali poslušni miš koji je spreman uraditi sve da bi opstao na vlasti. Ponovo se vraća na svoja fabrička podešavanja, kao kad je bio 'dašak svježine na Balkanu'. Ali nije problem u njemu, problem je u ovom narodu da li će više gutati priče. Gdje su sad svi oni ljudi koji su ga podržavali na protestima kada je prijetio da će se otcijepiti.

I prije tog sastanka ponašao se i više nego čudno. Shvatio je da je prešao crvenu liniju pa im sve govori 'opet ću biti dobar, opet ću biti dobar, malo sam se šalio'. On treba da snosi posljedice svog šizofrenog ponašanja, na koje sam ga upozoravao u bezbroj navrata. Građani RS-a su njegovi taoci i što prije ode bolje za nas.“

BURA AKCIJA I REAKCIJA

Kaže da Dodika Amerikanci trpe dvadeset godina.

"Trpe njegovo ponašanje i mislim da je negdje početkom ove godine prešao crvenu liniju. U teškim je problemima, koje je sam napravio. Mislim da su Amerikanci odlučili prekinuti saradnju s njim. Tužno je gledati tog velikog 'srbendu' i patriotu kako podvija rep pred Amerikancima. Samo ga treba 'tući'“, kaže Nebojša Vukanović.

Izjavu predsjednika bh. entiteta RS o posjeti direktora CIA-e, objavili smo danas, a izazvala je buru reakcija.

"Secesiјa nikada niјe bila politika RS-a", rekao je Milorad Dodik. A jeste. Itekako. I još je. Samo se sada, izgleda, malo prepao.

Kritikovali su ga opozicioni političari iz RS-a, a on im je odgovorio: "Ovi napadi znače da radim dobro i u interesu RS-a. Trivić, Crnatku, Borenoviću, Vukanoviću, dok god me vi napadate, znači da radim dobro i u interesu RS-a. Pošto me svaki dan napadate, znači da svaki dan uradim nešto dobro. Počeću da se brinem ako me pohvalite."

Pa, bilo bi interesantno da ga jednom i pohvale. Makar, nizašta.

(Dino Bajramović) 

trenutak ...