POPODNEVNI GASTRO SAVJETI: Skuhajte kukuruz na ovaj način, bit će sočan i mekan; Umjesto samo u vodi, pokušajte ga...

(...) skuhati u smjesi vode, mlijeka i putera.

  • Gastro

  • 22. Avg. 2024  22. Avg. 2024

  • 0

Vjerovatno su mnogi od vas doživjeli razočarenje jer kukuruz kuhan kući nije mekan i ukusan kao onaj kupovni. Umjesto da svaki zalogaj bude užitak, pretvara se u mučenje sa tvrdim zrnjem.  

Vrijeme je da promijenite način na koji ga kuhate. Umjesto u vodi, pokušajte ga skuhati u smjesi vode, mlijeka i putera. Skuhat će se puno brže, mogao bi biti gotov već za 15-ak minuta, a mješavina ovih sastojaka osigurat će mu zadivljujuću mekoću i pun, raskošan okus.  

Tajna ove tehnike je u mlijeku koje omekšava opne zrna i pomaže prirodnoj slatkoći kukuruza da dođe do izražaja.

Sastojci:        

1. 2- 2,5 l vode

2. 240 ml mlijeka

3. 100 gr putera

4. 6 kukuruza

so

Priprema:

1. Kukuruz očistite od lišća i kukuruzne svile pa ga operite. U veći lonac stavite vodu, mlijeko i puter.

2. Zakuhajte, a kad uzavre smanjite vatru na laganu i dodajte kukuruz.

3. Kuhajte kukuruz desetak minuta ili dok ne omekša.

4. Izvadite kukuruz, posolite ga i poslužite, a po želji mu možete dodati još malo putera. 

Prijatno!:) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...