IVICA DAČIĆ OBJAVIO: U toku identifikacija migranata koji su se utopili u Drini

U MUP-u Srbije ističu da policija i spasioci nastavljaju pretragu rijeke Drine i terena oko nje za migrantima koji su se utopili prošle noći.

  • Hronika

  • 22. Avg. 2024  

  • 0

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je u toku identifikacija osam migranata, koji su se utopili u Drini nakon što se prevrnuo čamac, te da ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Republike Srpske sve vrijeme sarađuju, prenosi Srna.

U MUP-u Srbije ističu da policija i spasioci nastavljaju pretragu rijeke Drine i terena oko nje za migrantima koji su se utopili prošle noći.

Dačić je rekao da su pripadnici MUP-a pretragom Drine i sprudova u mjestu Vrhpolje kod Ljubovije pronašli tijela sedam ilegalnih migranata, dok je na teritoriji Bosne i Hercegovine pronađeno tijelo još jednog stradalog.

On je precizirao da su pripadnici Sektora za vanredne situacije kod Vrhpolja na obalu izvukli tijela šest migranata koji su iz Srbije pokušali da pređu rijeku između mjesta Drlača kod Ljubovije i Orlice u opštini Zvornik, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

“Također, na području Vrhpolja je uočeno još jedno tijelo na nepristupačnom terenu i pripadnici Ronilačke jedinice Žandarmerije intenzivno rade na izvlačenju, dok je na teritoriji BiH u visini mjesta Lonjina pronađeno još jedno tijelo”, naveo je Dačić.

Od ukupno 18 preživjelih migranata, spašenih nakon prevrtanja čamca, njih 16 je iz Sirije, a dvoje iz Egipta. Od tog broja njih osam je punoljetno, a deset maloljetno.

Iz Policijske uprave Zvornik ranije je saopšteno da je od 30 migranata, koliko ih je čamcem pokušalo preći iz Srbije u BiH, njih 15 izašlo na obalu.

Direktor Uprave Civilne zaštite Republike Srpske Boris Trninić rekao je danas Srni da je u Drini kod Bratunca, gdje se rano jutros prevrnuo čamac sa tridesetak migranata, pronađeno osam tijela.

On je naveo da su četiri tijela predata MUP-u Srbije, dok se za peto tijelo, koje je pronađeno bliže obali rijeke na strani BiH, čeka šta će odlučiti policija.

Prema njegovim riječima, nastavlja se potraga za nestalima, a na nezvaničnom spisku nestalih nalaze se i majka i dijete.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...