MEĐUNARODNI UMJETNIČKI FESTIVAL: Magoda i Pašović potpisali ugovor o podršci, Sarajevo Fest se održava u drugoj polovini septembra

Magoda je istakao da je Sarajevo Fest poseban festival jer osim što se odvija u konferencijskom formatu, uključuje radne aktivnosti.

  • Kultura

  • 22. Avg. 2024  

  • 0

Sarajevo Fest, međunarodni umjetnički festival koji se svake godine održava u Sarajevu, ove godine će biti upriličen od 15. do 22. septembra na više lokacija u Kantonu Sarajevo.

Ovaj festival predstavlja vrhunska dostignuća regionalne i međunarodne teatarske i filmske produkcije. Osim toga, pruža platformu za javne debate o važnim društvenim temama.

Kantonalno ministarstvo kulture i sporta nastavlja podršku festivalu. Tim povodom su ministar kulture i sporta Kenan Magoda i umjetnički direktor Sarajevo Fest-a Haris Pašović potpisali ugovor o saradnji. Ova podrška omogućava East-West Centru i festivalu da i dalje okuplja vrhunske umjetnike i intelektualce, čime doprinosi kulturnom i umjetničkom životu Kantona Sarajevo i regiona.

Magoda je istakao da je Sarajevo Fest poseban festival jer osim što se odvija u konferencijskom formatu, uključuje radne aktivnosti.

- Očekujemo da će Sarajevo Fest 2024. nastaviti da utiče u Bosni i Hercegovini u povećanju kritičkog mišljenja u javnom diskursu. Projekat će značajno doprinijeti slobodi govora, bit će primjer dijaloga i generator ideja i potaknut će mlade ljude da kritički razmišljaju i djeluju. Sretan sam jer će građani Kantona Sarajevo i turisti imati priliku pogledati kvalitetne predstave i kvalitetna umjetnička djela o temama vezanim za politiku, slobodu govora, prava manjina, ravnopravnost spolova i druge značajne teme za bh. društvo - rekao je Magoda.

Istakao je još jednom čvrstu podršku Ministarstva koja uključuje i predstavu „Svijet mogućnosti“ koju je napisao i režirao Haris Pašović. Predstava će biti prikazana na Sarajevo Festu. To je regionalni umjetnički projekt i koprodukcija Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad, East West Centra Sarajevo, Festivala Grad teatar Budva i Plesnog centra Tala i kao takva, objedinjuje četiri grada: Sarajevo, Novi Sad, Budvu, Zagreb i škole i ustanove u njima koje rade sa osobama sa smetnjama i poteškoćama u razvoju, saopćila je kantonalna press-služba.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...