SEDMI DAN SFF-a: "SB" snimila ekipu filma "Megdan", evo ko je još prodefilovao ove večeri crvenim tepihom (FOTO)

Aleksa Balašević na tepih je stigao u pratnji supruge Nikoline i kćerkice Vere.

  • Kultura

  • 22. Avg. 2024  22. Avg. 2024

  • 0

Crveni tepih pretposljednjeg dana Sarajevo Film Festivala obilježila je ekipa filma "Megdan: Između vode i vatre" Todora Chapkanova i Alekse Balaševića, a uz njega prošetali su i glumci iz filma. 

Aleksa Balašević na tepih je stigao u pratnji supruge Nikoline i kćerkice Vere, a pažnju su plijenili i Viktor Savić, Enis Bešlagić, Nina Seničar, kao i Vojin Ćetković.

Tu je bio i Todor Chapkanov koji je režirao film. Pažnju je privukla i bh. pjevačica Maya Berović koja je također ostvarila ulogu u ovom filmu.

Uoči premijere u Sarajevu, za koju su karte već rasprodate, objavljen je i zvaničan trailer ove akcione drame, čija radnja prati život vaterpoliste koji se upušta u prljavi svijet ilegalnih borbi u kavezima.

Nekadašnja vaterpolo zvijezda Petar (Viktor Savić), sada čuvar u noćnom klubu, kreće u igru sa visokim ulozima da bi spasao svoj vaterpolo klub od propadanja. Dok roni sve dublje u balkansko podzemlje, Petar otkriva da je linija između pobjede i poraza tanka.

U filmu glume i Alija Aljević, Aleksandar Radojičić, Jovana Balašević, Petar Božović, Aleksandar Gavranić, Vaso Bakočević, Dušan Džakić, Blagoj Veselinov, Iva Krajnc i mnogi drugi.

"Megdan" je sniman po pjesmi koju je Đorđe Balašević objavio 1993. godine, a i samo snimanje filma bila je ideja legendarnog pjevač. Sin mu je odlučio ispuniti želju angažujući Ćetkovića da tumači lik "čovjeka s mjesecom u očima".

Đorđe je Aleksi kazao da će upravo Ćetković moći proizvesti "mjesec u očima": "On pogledom može svašta da proizvede, mislim da mu neće biti pretjerani problem da proizvede i taj mjesec. On je ogroman glumac, ali prije svega je ono na šta ćeš veoma rijetko nalijetati, on je od onih ljudi sa kojima može čovjek da sjedne".

Aleksa je ranije kazao da će ovaj film biti "most između svih gradova i država u regionu, a i u svijetu".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...