OVO JE PORODICA KOJA JE POGINULA U POŽARU: Cijeli grad zavijen u crno - Živjeli su skromno, ovo je nezapamćeno (FOTO)

Od jutros je cijeli grad utihnuo, zavijen u crno poslije ovakve tragedije

  • Hronika

  • 23. Avg. 2024  

  • 0

Maja S. (23), Danijel A. (29) i njihovo četvoro djece starosti od dvije, četiri, pet i sedam godina nastradali su u velikom požaru koji je buknuo u njihovoj kući u novosadskom naselju Salajka, piše Kurir.

Kako je saopćio MUP Srbije, sumnja se da je požar izazvao skuter koji je bio priključen na elektromrežu.

alt

"Maja i Danijel su živjeli skromno, bavili su se skupljanjem sekundarnih sirovina. Od jutros je cijeli grad utihnuo, zavijen u crno poslije ovakve tragedije! Ovo se nikad nije dogodilo, ne možemo da dođemo sebi a vjerovatno ćemo još dugo biti u stanju šoka. Sada treba pripremiti i sahrane, strašno je sve ovo", kažu komšije za Kurir.

Pored njih je živio i Majin otac koji je pokušao macolom da sruši zid koji ih je dijelio, međutim nije uspio da ih spasi.

"Oni su vrištali i zapomagali, a nesretni čovjek je udarao iz sve snage pokušavaju da sruši zid i izbavi ih iz plamena. U jednom trenutku ništa se više nije čulo, nijedan glas i tad je znao da je sve gotovo, da su svi mrtvi. Strašno je to što se desilo, nezapamćena tragedija", ispričale su potresene komšije za Kurir.

Pripadnici Uprave za vanredne situacije, devet vatrogasaca sa dva vozila, ugasili su požar, a policija i javni tužilac obavili su uviđaj lica mjesta.

Tokela nastradalih prenoketa su u Centar za sudsku medicinu, radi obdukcije, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno rade na utvrđivanju svih okolnosti ovog tragičnog događaja

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...