OVAJ MOMAK MOGAO BI NADMAŠITI USAINA BOLTA: Ima 16 godina i izvrstan rezultat na 100 metara

U periodu od 27. do 31. augusta održava se Svjetsko prvenstvo u atletici U20, na kojem će učestvovati i Gout.

  • Sport

  • 24. Avg. 2024  24. Avg. 2024

  • 0

Ovaj šesnaestogodišnji mladić rođen je u Ipswichu u Queenslandu. Njegovi roditelji su iz Sudana, a on je odrastao je u Australiji.

I, ne ističe se samo po talentu već i po imenu i prezimenu. Talenat koji posjeduje Gout Gout obećava samo ogromne uspjehe.

Sa svojih 14 godina, Gout je trčao na stazi dužine 100 metara i prešao je za 10.57. Za dječaka tih godina, to je zaista impresivan rezultat, prenose Sportske.ba. Mladi atletičar privukao je pažnju javnosti kada je 16. marta ove godine istrčao 100 metara za svega 10.29, dok svjetski rekord na ovoj stazi drži Usain Bolt sa prolaznim vremenom 9.58.

S obzirom na to da je još uvijek veoma mlad, očekuje se da će u narednim godinama preuzeti od Bolta titulu svjetskog rekordera.

U periodu od 27. do 31. augusta održava se Svjetsko prvenstvo u atletici U20, na kojem će učestvovati i Gout. On će se takmičiti u trci na 200 metara. Njegov lični rekord na ovoj dužini iznosi 20.69.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...