DODIK REAGOVAO NA PISANJE SLOBODNE BOSNE: "Pojedini portali koji promovišu SDA i politiku podmetanja podobnih Hrvata i Srba, ne zastavljaju se u napadima na Srbiju i RS"

Dodik je rekao da srpski narod nikada nije bio ujedinjen kao sad, te da je ponosan što pripada generaciji političara koja je tome doprinijela.

  • Politika

  • 26. Avg. 2024  

  • 0

Predsjednik manjeg bh. entiteta Milorad Dodik izjavio je da je "organizovana hajka koju vode pojedini federalni mediji protivpredstavnika iz Srbije i RS izraz nemoći njihovih nalogodavaca".

"Pojedini portali koji promovišu SDA i politiku podmetanja podobnih Hrvata i Srba kako bi unitarizacija postala što prije realnost, ne zaustavljaju se u svojim napadima na Srbiju i RS. Odnosi RS i Srbije su najbolji do sada i to je ono što im smeta. Saradnja se vidi u svemu i na svakom koraku. Imamo cilj da je ojačamo i na tome aktivno radimo", naglasio je predsjednik RS u intervjuu Srni upitan da prokomentariše "organizovanu hajku koju vode federalni mediji protiv RS i Srbije, odnosno Milorada Dodika i Aleksandra Vučića".

Dodik je rekao da srpski narod nikada nije bio ujedinjen kao sad, te da je ponosan što pripada generaciji političara koja je tome doprinijela.

"Zajedno sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem uradiću da to jedinstvo srpskog naroda bude još vidljivije. Srbija je danas jaka i moćna, i pruža podršku i BiH, ali Bošnjaci zbog svoje mržnje nisu u stanju da to vide i tako pokazuju svu svoju ostrašćenost. Ta hajka se održava kroz medije gdje se nastoji stvoriti slika o tome da je problem onaj ko nudi pomoć i ko poštuje međunarodno pravo i međunarodne sporazume", istakao je Dodik.

On je upitao šta bi bilo kada bi se Srbija ponašala prema BiH na isti način na koji se bošnjački predstavnici postavljaju u vezi sa samoproglašenim Kosovom.

Dodik je ukazao da Bošnjaci moraju da shvate da ta politika licemjerja i mržnje nikome ne donosi ništa dobro i da se okrenu evropskom putu, kojeg nema bez saradnje sa Srbijom i drugim zemljama regije.

"Mržnjom usmjerenom prema Srbiji i stalnim napadima na sve što je srpsko, oni negiraju evropske integracije", konstatovao je Dodik u intervjuu Srni.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...