KAKVA BLAMAŽA SRBIJANSKIH VLASTI: Severina u Srbiji trebala pjevati na privatnoj zabavi članovima SNS-a, Vučićeva savjetnica urgirala da je puste...

Na proslavi rođendana na kojoj je trebala pjevati Severina, većina uzvanika bili su članovi SNS-a

  • Regija

  • 27. Avg. 2024  27. Avg. 2024

  • 0

O drami u vezi Severine i njenog zdržavanja i ispitivanja na granici Srbije ne prestaje se pričati u regiji, a sada se saznalo i kome je pjevačica trebala pjevati tu večer kad su je držali satima na granici, nakon čega je ona odbila ući u tu zemlju.

Sama Severina je u prvotnoj izjavi nakon incidenta kazala da je trebala pjevati na "jednom 18. rođendanu".

Kako doznaje Direktno.rs, pjevačica je trebala nastupiti na privatnoj zabavi Dragana Ruvarca.

Dragan Ruvarac direktor je kompanije "Stefial", a tamošnji mediji nazivaju ga "SNS graditeljem" zbog toga što je nelegalno gradio građevinski kompleks u beogradskoj općini Vračar, zajedno s bivšim nogometašem i trenerom Crvene zvezde, Dejanom Stankovićem u čijem je vlasništvu spomenuta firma.

Na proslavi rođendana na kojoj je trebala pjevati Severina, većina uzvanika bili su članovi SNS-a, odnosno Srpske napredne stranke. Također navode da je Suzana Vasiljević, savjetnica predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koja je bila među uzvanicima, urgirala da se Severina pusti s granice, odnosno da uđe u zemlju.

Očito je njen poziv urodio plodom te su policajci rekli Severini nakon nekoliko sati da može ući u Srbiju, što je ona odbila i vratila se u Hrvatsku.

Podsjećamo, Severina je privedena na granici sa Srbijom, a o svemu tome i javno se oglasila.

"Na ispitivanju su mi bez suvišnih pojašnjenja krenuli postavljati pitanja što mislim o Srebrenici, Oluji, zašto sam podržala demonstracije protiv iskapanja litija i napisala da je to Srbija koju volim. Dotakli su se i Jasenovca, a došli su i do Tuđmana. Treba li reći da mi je policajac, u 30-im godinama, stalno pokušavao objasniti da samo radi svoj posao, jer sam ja javna osoba i imam društveni utjecaj pa eto...", rekla je Severina.

"Neću više nikad doći u Srbiju dok vam ovaj ne sjaše s vlasti. Znamo svi dobro koji", poručila je.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...