MUHAMED ŠVRAKIĆ O KRIMINALNIM RADNJAMA NA BJELAŠNICI: "Ibro Berilo ne smije biti kandidat za načelnika Trnova" (VIDEO)

Pozvao je sve stranke iz Kantona Sarajevo da urgiraju, između ostalog, da se donese zakon o skrivanju novca ili imovine političara na svoje ime

  • Politika

  • 01. Sep. 2024  

  • 0

Da pravosuđe radi kako treba, kriminal bi u Bosni i Hercegovini bio sveden na minimum. Zbog kriminalnih radnji na Bjelašnici, za koje je odgovoran načelnik Općine Trnovo, Ibro Berilo, oštećeni pokušavaju upozoriti nadležne da on ne bude ponovo kandidat na izborima, ali i da bude sankcionisan za sve učinjeno.

Tim povodom za 'Vijesti u 7' televizije Hayat govorio je Muhamed Švrakić.

Pozvao je sve stranke iz Kantona Sarajevo da urgiraju, između ostalog, da se donese zakon o skrivanju novca ili imovine političara na svoje ime, kao i krivični zakon o udruživanju u kriminalnu grupu radi činjenja krivičnih djela, zatim da se ured za korupciju uključi u sve dalje istražne postupke, kao i da se preispitata posebno gdje je otišao novac od prihoda izdatih građevinskih dozvola.

"Ja sam kao najveća oštećena privatna osoba gore, jer ono što su napravili meni, tek sada dokazuje da je moja kuća koja je srušena i pokradena, niko nije odgovarao", kazao je Švrakić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...