NA JAHORINI SE VIJORI VELIKA ZASTAVA BiH: Efendić ponosan na GSS

Javnosti je manje poznato da otprilike polovina planine Jahorina- jugoistočna strana pripada Federaciji BiH

  • Društvo

  • 02. Sep. 2024  

  • 0

Pripadnici Gorske službe spašavanja - GSS Novi Grad postavili su zastavu Bosne i Hercegovine na jednom od vrhova Jahorine, Košuta. Visina jarbola zastave koja je postavljena je 12 metara.

"Radi se o lokalitetu na kojem se nekada nalazio komunikacijski radarski centar JNA avijacije i protivavionske odbrane. Zanimljivo je da je ovaj položaj JNA bio na meti NATO udara 1995. godine kada su uništeni radarski sistemi, a dejtonskom administrativnom linijom ovaj dio Jahorine pripao je Federaciji BiH, odnosno općini Trnovo.

Javnosti je manje poznato da otprilike polovina planine Jahorina- jugoistočna strana pripada Federaciji BiH, dok se sjeverozapadni dio gdje se nalazi i Ski centar Jahorina nalazi na teritoriji entiteta RS.

GSS Novi Grad učestvuje u akcijama spašavanja širom Bosne i Hercegovine, bilo da se radi o planinama, rijekama ili jezerima, ali i urbanim sredinama.

Osim toga posebno su se istakli u akcijama spasavanja nakon razornog zemljotresa u Turskoj gdje su ispod ruševina u gradu Hatay izvukli 10 preživjelih, poručio je načelnik općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...