CRNADAK P(R)OZIVA STEVANDIĆA: "On ne treba da glumi ljutnju, nego svi ostavke, jer imaju 'komandnu odgovornost'"

Nenad Stevandić ne treba da osuđuje intoniranje kosovske himne i glumi ljutnju, nego treba da podnese ostavku i ultimativno traži da, vođeni njegovim primjerom, ostavke podnesu ostali odgovorni, ako je ozbiljan i iskren u svom nastupu.

  • Politika

  • 03. Sep. 2024  03. Sep. 2024

  • 0

Rekao je ovo Igor Crnadak, šef Kluba zastupnika PDP-a u NSRS-u, ističući da cijeli RS zna ko je pokrovitelj spornog sportskog događaja, ko je dodjeljivao medalje i ko je stajao mirno pred zastavom i himnom Kosova.

"Svi srpski predstavnici RS u Sarajevu, gradonačelnik Istočnog Sarajeva i drugi koji su učestvovali trebali bi podnijeti ostavku odmah, ali isto tako ostavke treba da podnesu i svi ključni funkcioneri RS, uključujući Stevandića. Najviši funkcioneri RS za sve propuste imaju 'komandnu odgovornost' i u skladu sa njom moraju da djeluju, a ne da amnestiraju bilo koga, pa ni sebe", rekao je Crnadak. 

On kaže da se skandal i sramota, kako je ovaj događaj označio Stevandić, nikad nije mogao desiti u vrijeme kada je PDP bio vlast na nivou BiH.

"Na kraju krajeva, koalicija SNSD-a, sa Stevandićem i drugim malim strankama, treba da odstupi i zbog pokazivanja 'srednjeg prsta' borcima, ogromnog duga poljoprivrednicima, neuplaćivanja doprinosa radnicima, finansijskog uništavanja i izolovanja RS", poručio je Crnadak. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...