NISU GA DOČEKALI JAJIMA; DODIK ĆE DA POLUDI: Christian Schmidt prošetao centrom Banja Luke, režim mu ništa ne može

Dodik je, naime, u prethodnih godinu dana u više navrata ponovio kako će Schmidtu biti zabranjen dolazak u bh. entitet Rs.

  • Politika

  • 04. Sep. 2024  

  • 0

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt iskoristio je danas lijepo vrijeme da prošeta ulicama Banja Luke.

Kako javljaju čitaoci Srpskainfo, Schmidt je prošetao centrom grada u pratnji svog obezbjeđenja.

Ovim su ponovo pale u vodu ranije prijetnje predsjednika manjeg bh. entiteta, Milorada Dodika da će Schmidt biti uhapšen čim kroči u Banja Luku, pa čak i da će biti gađan jajima jer je „prošlo vrijeme tenkova, pušaka i paradajza“.

Dodik je, naime, u prethodnih godinu dana u više navrata ponovio kako će Schmidtu biti zabranjen dolazak u bh. entitet Rs.

Međutim, njemački diplomata je, uprkos tome, do sada nekoliko puta posjetio bh. entitet Rs, a danas je prošetao i ulicama Banja Luke.

U OHR je potvrđeno da je razlog dolaska Schmidta u Banja Luku posjeta Agenciji za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA).

"Ova posjeta predstavlja važan korak u daljem jačanju saradnje između IDDEEA i međunarodnih institucija koje podržavaju razvoj i modernizaciju sistema identifikacionih dokumenata i digitalne transformacije u BiH", naveli su u OHR.

Dodali su da je Schmidt razgovarao sa direktorom Agencije, Almirom Badnjevićem, o trenutnim aktivnostima koje Agencija provodi, kao i o izazovima sa kojima se suočava u svom radu.

Osim njega, Schmidt se sastao i sa potpredsjednikom bh. entiteta RS Ćamilom Durakovićem.

Srpskainfo saznaje da je Schmidt nedavno boravio i u Srbiji gdje je obavio niz sastanaka.

Izvor Srpskainfo iz međunarodnih krugova tvrdi da je među onima sa kojima se Schmidt susreo u Beogradu bio i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...