DEL BOY NIJE BIO DOVOLJNO "OTMJEN" I ŠALIO SE NA RODNEYJEV RAČUN: Tvorac Mućki zabranio je ponovno emitiranje jedne epizode serije (VIDEO)

U dokumentarcu Secrets and Scandals of Only Fools and Horses, član tima Chris Wadsworth prisjetio se da je Sullivan spomenutu epizodu opisao kao "mračnu zbog nasilnog ponašanja jednog od glavnih protagonista".

  • Kultura

  • 05. Sep. 2024  05. Sep. 2024

  • 0

Tvorac Mućki John Sullivan odlučio je zabraniti ponovno emitiranje jedne od epizoda serije nakon što je shvatio da nije zadovoljan kako se ona odigrala.

Prvi put emitirana 25. decembra 1986., epizoda naslova A Royal Flush prikazuje Rodneyja i Del Boya kako putuju u dom Lady Victorije, kraljičine rođakinje, u Berkshire. Međutim, Del Boy nije bio dovoljno otmjen da bi se uklopio u društvo koje uživa u operi i gađanju glinenih golubova.

U jednom trenutku navodno je zaprijetio članu publike koji se smijao: "Sići ću i udariti te u oko." Nakon toga, popio je previše pića i počeo se šaliti na Rodneyjev račun. Sullivanu to ponašanje nije najbolje sjelo.

U dokumentarcu Secrets and Scandals of Only Fools and Horses, član tima Chris Wadsworth prisjetio se da je Sullivan spomenutu epizodu opisao kao "mračnu zbog nasilnog ponašanja jednog od glavnih protagonista".

"Rekao je: 'Ovo nije dobra epizoda.' Nije mu se svidjelo što je Del Boy bio toliko okrutan prema Rodneyju. Epizoda je inicijalno prikazana, ali mislim da nismo u potpunosti uspjeli u onome što smo namjeravali prikazati", otkrio je Wadsworth.

Sullivan je pristao da se epizoda prikaže na DVD-u, objavljenom 2005., ali u izmijenjenoj verziji, s dodatkom smijeha publike, koji je trebao ublažiti nelagodu. Tvorac Mućki preminuo je 2011. godine.

Između 1981. i 1991. emitirano je sedam sezona serije. Uz božićne specijale, Mućke su se emitirale sve do 2003., a snimljene su ukupno 64 epizode. 

(Index.hr) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...