PREŠLA JE SVE GRANICE POLITIČKOG CINIZMA: Vildana Bešlija iz Naše stranke pokušava sakriti neuspjehe pričom da su bili opozicija u Novom Sarajevu

Naša stranka je bila na vlasti u ključnim trenucima i sada, umjesto preuzimanja odgovornosti za promašaje, pokušava prodati priču o nemoći.

  • Politika

  • 08. Sep. 2024  08. Sep. 2024

  • 0

Dok mnogi političari pokušavaju sakriti svoje neuspjehe iza izmišljenih izgovora, Vildana Bešlija u najnovijoj kampanji nadmašuje sve granice političkog cinizma.

U svom spotu pokušava predstaviti sebe i Našu stranku kao opoziciju koja “nije mogla ništa postići” jer nisu imali priliku djelovati – ali činjenice govore drugačije, prenosi Crna-hronika.info.

Naime, u 2020. godini, Hasan Tanović, kandidat koalicije „Četvorka” (NiP, NS, SDP, NES), koja uključuje i Našu stranku, postao je načelnik općine Novo Sarajevo.

alt

Hasan Tanović, kandidat četvorke na lokalnim izborima 2020. godine

Ovo jasno dokazuje da su Vildana Bešlija i njene kolege iz Naše stranke već tada bili na poziciji moći, a ne opozicija, kako sada pokušava lažno prikazati. Stranka je uzela čak drugi najveći broj mandata u Općinskom vijeću Novog Sarajeva, čime su u kombinaciji sa ostalim partnerima formirali vlast.

alt

Naša stranka sa koalicionom partnerima ukupno imala 18 vijećnika

Dalje, u januaru 2021. godine, Općinsko vijeće je službeno formiralo novu većinu sa kandidatom Naše stranke na čelu vijeća. Svi članovi stranke su direktno sudjelovali u odlučivanju, a ne bili pasivni posmatrači sa strane, kako Vildana Bešlija želi da se predstavi. Njihovi članovi činili su ključni dio vladajuće strukture u Novom Sarajevu.

alt

Foto: Facebook / Screenshot

Također, rezultati lokalnih izbora direktno utiču na rezultate gradskog vijeća Sarajeva.

alt

Foto: Screenshot

Ovo su vijećnici iz Naše stranke u općini Novom Sarajevu.

alt

Foto: Screenshot

Dalje, Gradsko vijeće Sarajevo ima ukupno 28 članova. Od tih 28 članova, ukupno 6 članova je iz reda Naše stranke. Kandidat tzv. Trojke je izabran za gradonačelnika, Benjamina Karić.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

Foto: Screenshot

Godine 2022. “Trojka” je nastavila svoju vladavinu u Kantonu Sarajevo sa premijerom Nihadom Ukom, što uključuje i Našu stranku. Prethodna vlast, na čelu s Fortom, bila je u punom jeku i nastavili su upravljati ključnim resursima. Važno je istaknuti da je tzv  “opozicija” u OV Novo Sarajevo u direktnoj vezi sa svim ministarstvima u KS.

U junu 2023. godine, nakon dvije i po godine provedenih u tzv. “opoziciji”, stranka SDP, koja se smatrala opozicionom, “izdala” je Njihovu Stranku. Situacija je dodatno eskalirala kada je “opozicioni” predsjedavajući Općinskog vijeća završio u Hitnoj pomoći, što je izazvalo još veće kontroverze oko njihove pozicije u vlasti.

Tada je za novu predsjedavajuću izabrana Danijela Šahat, član NiP, inače koalicioni partner NS i SDP..

2023. Naša Stranka o SDP-u i načelniku Hasanu Tanoviću:
“Žao nam je što je dio SDP-a odlučio iznevjeriti partnere iz Trojke i nove partnere potražiti u SDA. To je za nas crvena linija i mi u toj predstavi igrati nećemo. Nećemo ni odustati od borbe za naše projekte. Ako ih ne može sprovesti aktuelni načelnik s novom većinom, možda je vrijeme da građani odluče je li vrijeme da priliku pružimo nekome novom. Načelnika Tanovića smo podržali 2020. godine i jedno je sigurno – mi u Našoj stranci Novo Sarajevo tu grešku ponoviti nećemo”Iako su rekli nikad više, iako Bešlija kaže da su bili opozicija,  ponovo su se ujedili iza zajedničkog kandidata za načelnika općine Novo Sarajevo. Benjamina Karić je kandidat ispred Trojke.

Dakle, Bešlijina tvrdnja da nisu imali priliku “nešto učiniti” u proteklim godinama jednostavno pada pred realnošću i statistikom.

Ove tvrdnje su samo jeftin politički spin, pokušaj da se javnost zavara i skrene pažnja sa stvarnog stanja. Naša stranka je bila na vlasti u ključnim trenucima i sada, umjesto preuzimanja odgovornosti za promašaje, pokušava prodati priču o nemoći.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...