NEPRIJATNA VIJEST ZA DODIKA: Prema svim istraživanima javnog mnjenja, Draško Stanivuković će ostati gradonačelnik Banja Luke

Prema istraživanju koje je krajem prošle nedjelje radila jedna agencija iz Srbije, za Draška Stanivukovića će glasati skoro pola birača u Banja Luci, odnosno 49.9 posto.

  • Politika

  • 16. Sep. 2024  

  • 1

Za režim Milorada Dodika grad Banjaluka bi mogao i nakon oktobarskih lokalnih izbora ostati nedostignut plijen! Iako Dodik, njegovi mediji i razgranata mreža botova na društvenim mrežama šire atmosferu da će aktuelni gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković biti teško poražen u bitci za drugi mandat, rezultati istraživanja javnog mnjenja govore suprotno: Stanivuković ima nedostižnu prednost nad svojim političkim rivalima.

Prema istraživanju koje je krajem prošle nedjelje radila jedna agencija iz Srbije, za Draška Stanivukovića će glasati skoro pola birača u Banja Luci, odnosno 49.9 posto. Kandidat Dodikovog SNSD-a Nikola Šobot, prema istom istraživanju, može računati na 33,8 posto glasova. Na trećem mjestu je bivša Stanivukovićeva partijska kolegica Jelena Trivić. Nju održava svega 13. 1 punoljentih Banjalučana, a podrška joj se urušava iz dana u dan, prema nedavnom istraživanju poržavako ju je oko 16 posto ispitanika.

Sa sličnim rezultatima raspolaže i istraživanje koje je proveo NDI, samo što prema njemu Draška Stainvukovića podržava čak 52 posto ispitanika.

alt

(S. A.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...