"OČITO JE DA JOŠ UVIJEK IMA IMPERIJALNE IDEJE": Miro Lazović oštro o Vučićevom raspitivanju o Tuzli

Posljednjih dana Vučić je demonstrirao kulinarske vještine, praveći palačinke za djecu, a usput se počeo raspitivati o teritorijama Bosne i Hercegovine

  • Politika

  • 08. Sep. 2024  08. Sep. 2024

  • 1

"U pauzi od napornih poslova, jer je posljednjih dana demonstrirao kulinarske vještine, praveći palačinke za djecu, miješajući džem sa domaćicama, te igrajući basket glumio košarkaškog trenera i radio mnoge druge  poslove u sluẓ̌bi odbrane Srbije od unutrašnjih i vanjskih neprijatelja, predsjednik Srbije Aleksasandar Vučić  skoknuo  je i na vojnu vjeẓ̌bu vojske Srbije simptomatičkog naziva 'Drina 2024', gdje se u razgovoru sa vojnicima raspitivao koliko im treba da dođu do Drine i koliko je udaljena Tuzla", saopćio je istaknuti zvaničnik Demokratske fronte Miro Lazović.

Moglo bi se reći ništa čudno u tome što se Vučić raspituje za Drinu i Tuzlu, piše dalje Lazović, znajući da voli da pokazuje svoje zavidno poznavanje geografskih topomina, ali mi u BiH,  zbog lošeg iskustva sa politikama iz Srbije, na svaku ovakvu izjavu moramo gledati sa oprezom i sumnjom. 

Kontinuirane izjave Aleksandra Vulina o "srpskom svetu", Dodikovo prizivanje ujedinjenja Rs-a sa Srbijom, te nedavno usvojena svesrpska deklaracija u kojoj se na perfidan način, pod brigom za srpski narod, ispoljavaju duhovne, političke i teritorijalne aspiracije  prema BiH dovoljan su alarm za državne organe BiH kao i  odgovorne političke partije da nađu adekvatne odgovore na ovakve političke izazove  jer je očito da  Vuč̣ićeva Srbija još uvijek ima imperijalne ideje u regionu, upozorio je Lazović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...