BARBAREZOVA REAKCIJA NAKON REMIJA: "Ova utakmica je od nas tražila veliku borbu i hrabrost. Nažalost, nismo..."

Reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je u Budimpešti u duelu sa selekcijom Mađarske i tako došla do prvog boda u Ligi nacija.

  • Sport

  • 10. Sep. 2024  

  • 0

Nakon svog prvog boda u ulozi selektora Sergej Barbarez je za BHT 1 rekao: 

"Odigrali smo drugačiju utakmicu nego u Nizozemskoj, ova utakmica je od nas tražila veliku borbu i hrabrost. Nažalost, nismo imali hrabrosti da spustimo loptu u sredini i da odigramo nešto i da kroz par pasova dođemo na protivničku polovinu ili do samog gola. Imali smo nekih šuteva, a probleme koje smo imali, imali smo svojom zaslugom i zbog tehničkih grešaka u prijemu lopte. Sa par uzastopnih kornera za domaćina napravili smo sami sebi pritisak. Posljednja linija je danas odlično funkcionisala, posebno u vazdušnim duelima, a i Nikola Vasilj nas je dva puta bravurozno spasio."

O izmjenama u veznom redu selektor je rekao: “Neko mora odraditi i trkački dio u srednjem redu posebno protiv protivnika koji je igrao mnogo dijagonalnih lopti. Sva tri momka su odradila svoj posao. Imamo mali problem sa Gigovićem i Tahirovićem koji ne igraju u svojim klubovima, ali na kraju krajeva njih šest su odradili posao za trojicu.”

O stanju u grupi selektor je kroz smijeh rekao: 

“Otvoreno je sve za prvo mjesto. Stalno govorim, ništa nije lagano, vidite šta znači osvojiti jedan bod kod učesnika Evropskog prvenstva. Mi se koncetrišemo na taj plan, svaka ova utakmica će nas voditi po jednu stepenicu više i nadam se da ćemo u martu sljedeće godine biti ne samo sparing partner nego dostojan protivnik svakome ko bude u našoj grupi”.

Na kraju je selektor Barbarez za BHT 1 prokomentarisao i eventualna nova imena i situaciju Ahmedhodžić: “Skoncentrišimo se na one koji su tu, oni imaju moje veliko poštovanje i tako ćemo i nastaviti. Oni koji su sa nama, o njima ćemo pričati i tu je tačka.”

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...