"MOJ NEDIME, KAKVO NAS OVO VRIJEME OČEKUJE": "U nekim dijelovima Evrope dva do tri metra snijega, padaće i u BiH!"

U Njemačkoj najavljuju pad temperature za 20 stepeni, a u nekim dijelovima zemlje mogle bi pasti rekordne količine kiše.

  • Vijesti

  • 11. Sep. 2024  11. Sep. 2024

  • 0

Promjena vremena stigla je u Evropu, a meteorolozi najavljuju da bi do vikenda u Alpima moglo pasti dva do tri metra snijega, a dijelovima Starog kontineta prijeti velika opasnost od poplava, prenose mediji.

U Njemačkoj najavljuju pad temperature za 20 stepeni, a u nekim dijelovima zemlje mogle bi pasti rekordne količine kiše.

Meteorolozi najavljuju da bi moglo doći do velikih poplava u jugoistočnoj Njemačkoj, u Austriji i Češkoj.

Prema najavama, očekuje se izuzetno nasilna promjena vremena kakva se rijetko viđa – do vikenda bi u Alpima moglo pasti dva do tri metra snijega, a dijelovima Evrope prijeti velika opasnost od poplava.

Sladić: Snijeg i u BiH

Bh. meteorolog Nedim Sladić na Facebooku je objavio kako od petka se očekuje prodor hladnog arktičkog vazduha sa intenzivnijim padavinama.

“To je uvod u hladan septembarski vikend sa temperaturama znatno ispod prosjeka za ovo doba godine. Najviše bosanskohercegovačke planine pratit će malo prvog snijega ove sezone. Prije toga, jačanje juga u četvrtak”, naveo je Sladić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...