KUHA U REPUBLICI SRPSKOJ: Igor Dodik najavio da stavlja katanac na poznatu kompaniju u Banjoj Luci....

On je u svijetu biznisa oduvijek bio poznat kao neko ko se bavi isključivo svojim poslom, bez miješanja u politiku.

  • Vijesti

  • 16. Sep. 2024  16. Sep. 2024

  • 1

Banjalučka porodica Jarić manje više je poznata svima u Banjaluci. U njihovom vlasništvu se nalazi građevinska firma „Aragosta Invest“ d.o.o. Banjaluka, koja je izgradila veliki broj zgrada po Banjaluci.

Tvorac pomenute, nekada uspješne, firme je Veljko Jarić. On je u svijetu biznisa oduvijek bio poznat kao neko ko se bavi isključivo svojim poslom, bez miješanja u politiku. Njemu je upravo takav neutralni status omogućavao da razvija firmu. U to vrijeme ta firma je poslovala legalno.

Na veliku nesreću starijeg Jarića, njegov sin, Vedran Jarić, nije naslijedio ama baš ništa od očeve mudrosti, piše novinar Slobodan Vasković.

alt

-Tako je Vedran Jarić prije 7-8 godina prvi put pokušao da postane bitan politički faktor, preko DNS-a kojeg je u to vrijeme vodio Marko Pavić. On je tada uložio veliki (očev) novac u DNS.

Epizoda DNS se završila vrlo neslavno po Jarića Juniora. Nakon izbacivanja Marka Pavića iz te stranke, Nenad Nešić je izbacio i Jarića. Radilo se o katapultiranju po nalogu Igora Dodika.

alt

Lični sukob između Jarića Juniora i Dodika Juniora traje dugi niz godina. Nakon što ga je Dodik Junior istjerao iz DNS-a, Jarić Junior se godinama skrivao u okolnim državama. Razloga za to je imao, jer je Dodik Junior javno govorio da će ga isprebijati kada ga sretne.

alt

Jarićevo tihovanje je trajalo nekoliko godina. Preciznije, on je prije otprilike godinu dana našao novog saveznika u politici –  gradonačelnika Draška Stanivukovića. Jarić je u Stanivukoviću vidio priliku da pokuša da postane bitan igrač na političkoj sceni.

Za razliku od prvog izleta u politiku, kada Jarić nije uvukao očevu firmu „Aragosta Invest“ u političko blato, ovaj put je to učinio; Stanivuković je na posljednjoj sjednici Skupštine Grada Banjaluka pokušao da progura odluku o zamjeni zemljišta, u kojoj bi se „Aragosta Invest“ dočepala atraktivnog građevinskog zemljišta u centru Banjaluke. Osim toga, Jarić i Stanivuković su dogovorili da pomenuta firma dobije za bagatelu zemljište gradskog preduzeća „Vodovod“ koje se nalazi u samom centru Banjaluke.

alt

Već sam pisao o tome da Igor Dodik po Banjaluci priča da će u slučaju pobjede Nikole Šobota on lično da stavi katanac na firmu „Aragosta Invest“. Da nesreća po Jariće bude veća, Jelena Trivić, kao kandidat opozicije za gradonačelnika, najavila je borbu protiv tajkuna, a u toj borbi među prvima će na tapet doći Jarići, tvrdi Vasković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...