HAOS U REPUBLICI SRPSKOJ: Šta se krije iza Nešićevog prijedloga za izbor direktora SIPA-e i kakvu ulogu ima Igor Dodik...

Radinković je bio tek trećerangirani na listi.

  • Vijesti

  • 15. Sep. 2024  

  • 0

Nenad Nešić, ministar sigurnosti BiH predložio je Slobodana Radinkovića, načelnika PU Doboj, za direktora SIPA.

Nešić je to učinio po nalogu Milorada Dodika, a ne “u dogovoru sa Sanjom Vulić”, kako su objavili pojedini mediji, tvrdi novinar Slobodan Vasković.

-Obren Petrović, višestruki konvertit, kojem se trenutno sudi zbog nedjelovanja tokom epskih poplava u Doboju, ultimativno je od Dodika zahtijevao da Radinković dobije jednu od tri izuzetno bitne policijske funkcije: ministar unutrašnjih poslova RS, direktor Policije RS ili direktor SIPA.

Milorad Dodik nije dao Sinišu Karana, ministra unutrašnjih poslova RS, a Igor Dodik nije dozvolio da Kostrešević ostane bez pozicije direktora Policije RS, jer sve radi po njegovom nalogu.

Tako je Dodiku preostalo da Radinkovića pokuša postaviti na funkciju direktora SIPA; Naložio je to Nešiću, koji je njegovo imenovanje, kako je potvrdio, predložio Savjetu ministara BiH, iako je Radinković bio tek trećerangirani, piše Vasković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...