PROMOCIJA ČETNIŠTVA NA NAJVIŠEM NIVOU: Iz Beograda protjeruju Tita, a dižu spomenik Draži Mihailoviću

Smatra da će SPS prvi biti za ove projekte jer je prvi Slobodan Milošević započeo sa skalanjanjem Josipa Broza iz imena ulica, kao i uklanjanjem njegovih bisti.

  • Regija

  • 16. Sep. 2024  

  • 2

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je nastavak povezivanja Kalemgdanskog parka sa Terazijskom česmom, odnosno pravljenje velike pešačke zone.

Rekao je da Ministarstvo kulture donosi odluke o „izmeštanju Josipa Broza Tipa“ iz Muzeja istorije Jugoslavije, te izmještanju Grobnice narodnih heroja sa Kalemgdana.

Poručio je da je on lično za to, jer je vrijeme da se raskrsti za boljševizmom i komunizmom.

Smatra da će SPS prvi biti za ove projekte jer je prvi Slobodan Milošević započeo sa skalanjanjem Josipa Broza iz imena ulica, kao i uklanjanjem njegovih bisti.

Dodao je da zbog važnosti jedinstva srpskog naroda i komplikovanosti u kojoj se svijet nalazi važno to učiniti.

"Bićemo partneri ministarstva kulture, te da je grad spreman da finansira eskhumaciju", poručio je on.

Najavio je izgradnju spomenika Draži Mihailoviću u parku Terazijska terasa.

Podsjetio je da je 2003. donet zakon kojim su ravnogorski i partizanski pokret izjednačeni.

"Moji đedovi su bili deo partizanskog pokreta, partizani su se borili protiv Nemaca, protiv fašista i dobrim delom su kasnije zloupotrebljeni", rekao je.

(Danas.rs)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...