CRNA GORA BRUJI O REZULTATIMA IZBORA U GUSINJU: Koalicija okupljena oko Bošnjačke stranke odnijela VELIKU POBJEDU...

Lokalni izbori u Gusinju, na kojima je učestvovalo pet lista, održani su danas. U 20 sati zatvorena su birališta u tom gradu, potvrđeno nam je iz Opštinske izborne komisije. Pravo glasa imalo je 4.618 građana, a građani su glasali na deset biračkih mjesta. Odborničkih mjesta u tom gradu je 30.

  • Regija

  • 15. Sep. 2024  15. Sep. 2024

  • 0

Lokalni izbori u Gusinju u Crnoj Gori, na kojima je učestvovalo pet lista, održani su danas. U 20 sati zatvorena su birališta u tom gradu, potvrđeno je iz Opštinske izborne komisije.

Pravo glasa imalo je 4.618 građana, a građani su glasali na deset biračkih mjesta. Odborničkih mjesta u tom gradu je 30.

Na osnovu 100 postoprebrojanih glasačkih listića koalicija Bošnjačka stranka (BS), Socijaldemokrate (SD) i Socijaldemokratska partija (SDP) dobila je 14 mandata, slijedi lista "Zajedno za Gusinje" Albanski forum i DUA-e 7 mandata, Demokratska partija socijalista (DPS) sa 6 mandata, Pokret za Gusinje 2 mandata i Demokratska Crna Gora 1 mandat. To su za Radioteleviziju Crne Gore nezvanično saopštili iz Demokratske Crne Gore. 

Kako nezvanično saznaje RTCG iz Bošnjačke stranke, koalicija Bošnjačka stranka (BS), Socijaldemokrate (SD) i Socijaldemokratska partija (SDP) osvojila je 916 glasova, lista “Zajedno za Gusinje” Albanski forum i DUA-e 485 glasova, dok je Demokratska partija socijalista (DPS) osvojila 434 glasa. Slijedi Pokret za Gusinje sa 166 glasova i Demokratska Crna Gora 110 glasova.  

Član predsjedništva SD-a Nihad Canović čestitao je koaliciji “Srcem za Gusinje” na, kako je kazao, izvanrednom rezultatu i ubjedljivoj pobjedi na lokalnim izborima u tom gradu. Prema njegovim riječima, Socijaldemokrate (SD) će biti jedna od ključnih političkih grupacija u lokalnom parlamentu i jedan od stubova nove vlasti.  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...