DODIKOVI INSPEKTORI DIŽU TENZIJE NA ENTITETSKOJ LINIJI: "Sarajevski aerodrom uzurpirao imovinu RS"

Ukoliko Dodikov režim spriječi da Međunarodni aerodrom Sarajevo proširi pistu na svojoj zemlji koju je otkupio 1980-tih godina od lokalnih mještana, bit će blokiran dio ulice Vasilja Grđića koji prolazi kroz Federaciju BiH kao recipročne mjere

  • Politika

  • 13. Sep. 2024  

  • 1

"Građevinski inspektori, geometri i rukovodioci svih relevantnih republičkih institucija danas na terenu u Istočnoj Ilidži, gdje je Međunarodni aerodrom Sarajevo započeo proširenje aerodromskog kompleksa. Konstantovali su da je federalni investitor 'zagazio' duboko u teritoriju RS", piše Dodikova režimska televizija RTRS.

Tako režimska televizija piše na svom portalu da je "uzurpirano više od 22.000 kvadratnih metara imovine RS. Granica je precizirana i obilježena. O svemu će rješenjem biti obaviješten investitor koji se, iako pozvan, danas nije pojavio na lokalitetu gdje su radovi počeli ove sedmice".

"Ova teritorija na kojoj se trenutno nalazimo je vlasništvo RS i bez obzira što nije ustanovljena entitetska linija, a i to znamo zbog čega nije ustanovljena, nije ustanovljena zato što kolege iz Federacije nikada nisu htjeli da adekvatno učestvuju u tome. Iako su naši predstavnici iz RS dali puni doprinos u toj Komisiji. Što znači nećemo dozvoliti da se ovdje gradi i neće se sagraditi taj objekat od 22.000 kvadrata na teritoriji RS", rekao je direktor RUGIPP-a Dragan Stanković.

U huškačkom tekstu, režimska RTRS, tako piše: "Ranije su 'pokušaj čerupanja grunta RS' pravdali, iz debele arhive, izvučenim razvojnim projektima iz '80-ih godina prošlog vijeka - zaboravljajući na dejtonsko uređenje BiH". (Po Dodikovom mediju, poslije Daytonskog sporazuma, treba oteti svaku imovinu i zemljište, koje je pripadalo firmama sa sjedištem u FBiH a nalazi se 's one strane entitetske linije' op.a.)

Na kraju RTRS dodaje da je "ozbiljan problem i dalje mogućnost da mještani iz Vasilja Grđića - ulice koja graniči sa gradilištem, uskoro ostanu bez saobraćajne žile kucavice. Iako su je svojevremeno gradili na vlastitoj zemlji i sredstvima iz svog novčanika, investitor je najavio zatvaranje saobraćajnice u dijelu kojem prolazi kroz Federaciju BiH".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...