GRADILIŠTE STALO, MAŠINA NEMA: Hoće li Autoceste FBiH izigrati još jedno obećanje za Sarajevsku zaobilaznicu

Ova će dionica ubuduće služiti kao školski primjer nerada svih garnitura vlasti i uprava javnih preduzeća, s obzirom da se, duga svega 1,5 kilometara, gradi 13 godina

  • Ekonomija

  • 13. Sep. 2024  

  • 0

Iako su javnost iz Autocesta FBiH uvjeravali kako je očekivani nastavak izgradnje zadnje dionice Sarajevske zabilaznice treći kvartal 2024. godine, od toga po svemu sudeći nema ništa.

Osim, ukoliko se u narednih 15 dana mašine ne pojave na LOT-u 3B u Blažuju, što je teško očekivati. Jer, tamo ih nema već gotovo četiri godine. Podsjetimo, rok za izgradnju zadnje dionice Sarajevske obilaznice LOT 3B istekao je u februaru 2022. godine.

"Očekivani nastavak izgradnje ove dionice je treći kvartal 2024. godine", poručili su iz Autocesta FBiH za Vijesti.ba u odgovoru početkom juna te dodali da uz dobar angažman izvođača i adekvatnu dinamiku, svi radovi mogu biti završeni do sredine 2025. godine.

Ova će dionica ubuduće služiti kao školski primjer nerada svih garnitura vlasti i uprava javnih preduzeća, s obzirom da se, duga svega 1,5 kilometara, gradi 13 godina.

U svim svojim javnim istupima, nadležni konstatuju da bi se Završetkom izgradnje LOT-a 3B unaprijedio položaj privrednih subjekata u pogledu infrastrukturnog okruženja na lokalitetu Općine Ilidža, te bi se podigao standard lokalnog stanovništva.

Ipak, stanje na terenu ne ulijeva povjerenje da će isto u skorije vrijeme i desiti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...