VELIKI ISKORAK ZA PROMOCIJU LOKALNOG NASLJEĐA: Christian Schmidt danas je u Livnu, zajedno sa direktorom...

Kako je navedeno u objavi, kao bivši ministar za poljoprivredu u Vladi Njemačke, visoki predstavnik je i dalje posvećen promociji kvalitetne i zdrave hrane kao što je livanjski sir, koji se proizvodi u nekoliko mljekara.

  • Politika

  • 13. Sep. 2024  13. Sep. 2024

  • 0

Visoki predstavnik Christian Schmidt, zajedno sa direktorom Agencije za sigurnost hrane BiH Džemilom Hajrićem, posjetio je Mljekaru Livno, objavljeno je na X profilu OHR-a.

Kako je navedeno u objavi, kao bivši ministar za poljoprivredu u Vladi Njemačke, visoki predstavnik je i dalje posvećen promociji kvalitetne i zdrave hrane kao što je livanjski sir, koji se proizvodi u nekoliko mljekara, prenosi Fena.

Rukovodioci kompanije su informirali Schmidta o uspješnom stavljanju livanjskog sira na listu proizvoda sa zaštićenom oznakom geografskog porijekla u BiH.

"Ovakvo priznanje može se postići samo predanim radom. Mljekara Livno uspjela je ne samo očuvati jedinstvene kvalitete tradicije livanjskog kraja već je osigurala autentičnost i visoku kvalitetu svojih proizvoda. Ovo je uvijek veliki korak za promociju lokalnog naslijeđa i šire priznanje za uložene napore", rekao je visoki predstavnik Christian Schmidt.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...