NIJE SE HTIO VAKCINISATI PA MU KRIVA VLAST U CANBERRI: Novak Đoković izmišlja da ga je Australija protjerala iz političkih razloga

Srbijanski teniser bio je u imigracionom pritvoru, da bi bio protjeran iz zemlje jer nije bio vakcinisan protiv koronavirusa

  • Sport

  • 14. Sep. 2024  14. Sep. 2024

  • 0

Novak Đoković je tri i po godine nakon deportacije iz Australije kazao da je sve urađeno isključivo politički.

Srbijanski teniser bio je u imigracionom pritvoru, da bi bio protjeran iz zemlje jer nije bio vakcinisan protiv koronavirusa, pa nije mogao da nastupi na Australian openu.

Situacija sa Australijom je bila košmar za mene i moje ljude. Ono što bi ukratko mogao da kažem, iako nisam o tome pričao par godina. Bilo je striktno politički. Godinu dana poslije toga, kada sam osvojio, popeo sam se gore u ložu, zagrlio majku, tu sam se raspilavio i rasplakao, legao dole na pod. Tu su počele sve emocije da izlaze, sve što se sakupljalo godinu i po dana kroz sve što su oni prolazili kao moja porodica ovdje. Svako je na svoj način pokušao nešto da uradi, ali nije moglo”, rekao je Đoković za Blic TV.

Prisjetio se i boravka u pritvoru.

Da kažem, ja sam imao izbor. Kada su mene zadržali tih 10 sati u imigracionom i oduzeli telefon, ja sam na kraju, kada sam prevezen u taj zatvorski hotel gdje su bili imigranti… Da se razumijemo, tamo je bio jedan dečko koji je došao sa svojih 15 godina, bio tu do svoje 24. On je devet godina bio tamo. Tamo ne možeš da otvoriš prozor. Zbog mog slučaja i pažnje koja se usmjerila na to mjesto, okrenulo se sve i za njih. Drago mi je da je taj dečko i ljudi koji su bili s njim pušteni. On je dobio azil u Americi, razmijenili smo poruke, nismo se još vidjeli. To je jedna lijepa stvar koja je proistekla iz toga”, istakao je Đoković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...