ODJEKNULA ĐOKOVIĆEVA PORUKA: “Pozivam ljude da me možda i posljednji put gledaju”

Pozivom je najavio možda i kraj Davis cup karijere, kako je rekao jer bi ovo mogla biti posljednja prilika da ga vide da igra u Beogradu.

  • Sport

  • 12. Sep. 2024  

  • 0

Davis Cup reprezentacija Srbije igraće u subotu i nedelju mečeve protiv teniske slekcije Grčke u hali "Aleksandar Nikolić", a član selekcije susjede bit će i Novak Đoković.

Đoković bez obzira na sve svakodnevno, kao i ostali srpski teniseri, trenira u Pioniru i željno isčekuje mečeve protiv Grčke.

Ipak, pozivom je najavio možda i kraj Davis cup karijere, kako je rekao jer bi ovo mogla biti posljednja prilika da ga vide da igra u Beogradu.

“Odlično sve teče. Ja sam nekoliko puta rekao da mi je najveća motivacija grand slam i Davis cup. Na svim ostalim imam manje motivacije i služe kao priprema za te turnire. Drago mi je da mogu da budem na raspolaganju Srbiji. Tu je Troicki sa kojem sam i osvojio Davis cup koji mi je najveći uspjeh pored zlata na OI i prvog Wimbledona. To su mi tri najveća uspjeha. Imate tu pripadnike tima, selektora iza vas, podršku publike kada ste na domaćem terenu. To daje podstrek i vjetar u leđa. Promijenio se format, posljednji put sam igrao za Srbiju u Pioniru prije sedam godina. Ne znam da li ću igrati ikada više Davis cup i zato pozivam ljude da me možda i posljednji put gledaju”, rekao je Đoković za RTS.

Pričao je Đoković za RTS o borbi sa Rafaelom Nadalom, emocijama poslije zlata, ali i dešavanjima u Olimpijskom selu.

Novak je sa teniskom reprezentacijom Srbije 2010. godine osvojio Davis cup, pobjedom u finalu nad selekcijom Francuske rezultatom 3:2 u Beogradu. Ipak, 14 godina kasnije iako duel sa Grčkom neće biti zvanično finale, subjektivan osjećaj govori kao da jeste.

Ukoliko Srbija izgubi u Beogradu protiv Grčke, posljedice mogu biti ogromne i to bi bio možda i najveći udarac za srpski tenis u poslednjim godinama.

Poraz od Grčke značio bi barem još godinu dana provedenih u Svjetskoj grupi I, mjestu u kome nastupaju trenutno Litvanija, Indija, Danska, Kazahstan, Švedska, Hrvatska, Poljska, Južna Koreja, Peru, Švajcarska, Egipat, Norveška, Kolumbija…

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...