APOKALIPTIČNE SNIMKE S LICA MJESTA: Lokaliziran veliki požar u Osijeku, vatrogasci i dalje gase vatru, pogledajte šta je od svega ostalo...

Snimke velikog požara objavio je na svom Facebook profilu Dragan Vulin, načelnik Stožera CZ Grada Osijeka i zamjenik gradonačelnika.

  • Regija

  • 15. Sep. 2024  

  • 0

Lokaliziran je požar koji je rano jutros izbio u skladištu kompanije smještene uz osječku južnu obilaznicu, gašenje je u toku, a privremeno je zatvoren promet na toj cesti, izvijestili su u nedjelju osječko-baranjska Policijska uprava i osječki vatrogasci.

Zapovjednik osječke Javne vatrogasne postrojbe Goran Ivković rekao je kako je požar lokaliziran, i radi se njegovom potpunom gašenju, što će vjerojatno potrajati tokom cijelog dana.

- Požar je 300 puta 100 metara, ako ne i više, to su prve procjene, ovdje ima više tvrtki u najmu. Mi još ne znamo o kojim se materijalima radi. U potpunosti su uništena skladišta tvrtki GLS i Lagermax. Imali smo velika izdimljavanja zbog požara u tvrtki koja ima uskladištene gume teretnog programa i razna maziva. Sada, kad je požar lokaliziran, ušli smo s pjenom i spriječili izdimljavanje, rekao je Goran Ivković, zapovjednik JVP-a Grada Osijeka.

 Lokaliziran požar u Osijeku, Foto:  Marin Franov /CROPIXLokaliziran požar u Osijeku, Foto:  Marin Franov /CROPIXLokaliziran požar u Osijeku, Foto:  Davor Javorovic /PixsellLokaliziran požar u Osijeku, Foto:  Davor Javorovic /Pixsell

- U 3.06 dobili smo dojavu o požaru u skladištima. Više tvrtki je ovdje u najmu. U gašenju požara sudjelovalo je 78 vatrogasaca s 22 vozila. Prema prvim procjenama, šteta je dosta velika. Sva skladišta su stradala. Srećom, nitko nije ozlijeđen, niti jedan vatrogasac, rekao je za HTV Dragan Vulin, zamjenik osječkog gradonačelnika i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Osijeka.

Naglasio je kako je velika borba bila spriječiti širenje požara na obližnju benzinsku pumpu.

- U suprotnom posljedice bi bile katastrofalne. Spriječeno je veće izdimljavanje, ima ga još malo. Ne bi trebalo biti većih posljedica, osim velike materijalne štete koja će biti procijenjena u narednom vremenu, dodao je Vulin.

Uslijed relativno jakog vjetra požar se brzo proširio.

Čule su se i eksplozije.

- Ne znamo od čega. Unutra je bilo dosta spremnika raznih plinova za neku tehničku primjenu. Zbog tih eksplozija sreća je da nitko nije stradao, kazao je Vulin.

U 4,12 sati zatvoren je promet na državnoj cesti broj 2 (južna obilaznica) u oba smjera od izlaza za Tenje do izlaza „Vinkovačka“ kao i promet Trpimirovom ulicom u smjeru Brijesta.

- Zbog opasnosti od eksplozija i velike zadimljenosti te slabe vidiljivosti policija je zatvorila promet. Još uvijek je dobrim dijelom preusmjeren, kazao je Vulin.

Snimke velikog požara objavio je na svom Facebook profilu Dragan Vulin, načelnik Stožera CZ Grada Osijeka i zamjenik osiječkog gradonačelnika.

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...