KOŠARAC PROZVAO KONAKOVIĆA: "Kao papagaj ponavlja poruke američkog ambasadora!"

"Očigledno je da Konaković nema političke snage da se obračuna sa Bakirom Izetbegovićem i SDA, pa svoje političke mišiće pokušava bildati napadima na Dodika i Republiku Srpsku. Uzalud troši vrijeme!", napisao je Košarac.

  • Politika

  • 16. Sep. 2024  

  • 5

Ministar vanjskih poslova i lider NIP-a, Elmedin Konaković, umjesto da osluškuje potrebe bošnjačkog naroda i rješava nagomilane probleme u FBiH, kao papagaj ponavlja političke poruke američkog ambasadora Michaela Murphyja, kazao je danas ministar Staša Košarac.

Košarac je rekao da "Konaković očito kreira svoju politiku u dogovoru sa Murphyjem, umjesto sa Bošnjacima i u interesu tog naroda".

"Stičem utisak da ono što Konaković priča ne razumiju čak ni Bošnjaci, već isključivo američka Ambasada. Danas je opet pokušao da prikupi pokoji politički poen napadima na predsjednika Milorada Dodika i Republiku Srpsku, uz neizostavnu mantru o nepostojećem malignom ruskom uticaju", istakao je Košarac.

Košarac je naveo da mu nije jasno kako Konaković, koji je u više navrata odlazio u Laktaše i razgovarao sa predsjednikom Republike Srpske, nije shvatio da Dodik nije čovjek koji radi po bilo čijem diktatu.

"Dodik je lider čija je politika zasnovana na potrebama srpskog naroda i interesima Republike Srpske. To je čovjek mira, stabilnosti i dijaloga, koji insistira na poštovanju Ustava i Dejtona, te dogovoru dva entiteta i tri konstitutivna naroda, bez uticaja međunarodnog faktora", istakao je Košarac na "Instagramu".

On je istakao da Konaković i njemu slični, koji danas kritikuju Dodika, rade po diktatu zapadnih centara moći, licemjerno optužujući Republiku Srpsku za blokade u BiH.

Košarac je kazao da je evropski put BiH zaustavljen zbog unutarbošnjačkog sukoba u FBiH.

"Dakle, neka pospremi svoje dvorište! No, očigledno je da Konaković nema političke snage da se obračuna sa Bakirom Izetbegovićem i SDA, pa svoje političke mišiće pokušava bildati napadima na Dodika i Republiku Srpsku. Uzalud troši vrijeme!", napisao je Košarac.

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...