KAKAV DEBAKL: Dodikov kandidat najavljuje promjene, a ne zna da njegova stranka upravlja pijacama...

To se, kaže on, posebno odnosi na podršku malim poljoprivrednim proizvođačima, kojih je najviše u  Semberiji i kojima subvencije i podrška najviše i znače za opstanak njihovih gazdinstava.

  • Društvo

  • 17. Sep. 2024  

  • 0

Ulaz na kvantašku i stočnu pijacu u Bijeljini treba i biće besplatan! Ovo je jedna od mjera kandidata SNSD za gradonačelnika Bijeljine Mikajla Lazića, koju on planira da uvede u mandatu ukoliko za to dobije podršku.

I ne bi tu ništa bilo čudno da pomenute pijace nisu na republičkom nivou, koju drži upravo SNSD-ova vlast.

I da im je stalo do Semberije mogli su to već uraditi jer pijacama upravljaju kadrovi SNSD-a.

Također, Lazić smatra da Semberija, kao poljoprivredni kraj, treba da prednjači u izdvajanjima za poljoprivredu, ali i da bude lider u inovacijama koje se odnose na podršku i razvoj poljoprivredne proizvodnje.

To se, kaže on, posebno odnosi na podršku malim poljoprivrednim proizvođačima, kojih je najviše u  Semberiji i kojima subvencije i podrška najviše i znače za opstanak njihovih gazdinstava.

Lazić kao da nije upućen da i te mjere su u nadležbosti Vlade i da prema poljoprivrednicima upravo resorno ministarstvo ne dozvoljava veće otkupne cijene poljoprivrednih proizvoda, prije svega pšenice i da iz budžeta kasne isplate za subvencije i potsticaje.

On planira, kako navodi, da unaprijediti poljoprivredni sektor i to povećanjem izdvajanja za agrar iz budžeta za 100 odsto, te da će agrarna davanja kreirati poljoprivrednici...Obećava potsticaj za silose i hladnjače za skladištenje žitarica i povrća...

Očito Lazić nije upućen da je resor poljoprivrede upravo u rukama njegovih partijskih kolega s državnog, preko republičkog nivoa, pa do upravljanja pijacama u Bijeljini, koje poljoprivrednici optužuju da su "uništili", odnosno ugrozili poljoprivrednu proizvodnju pogrešnim politikama i izlazeći u susret raznim uvoznim lobističkim grupama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...