NA GRBAVICI SU STRAHOVALI OD MOGUĆEG ZATVARANJA TRIBINE: Željezničar saznao kaznu za prekid meča...

(...) sa Slogom iz Doboja.

  • Sport

  • 17. Sep. 2024  17. Sep. 2024

  • 0

Dvojica navijača tada su utrčala na teren, susret je bio prekinut, ali je ipak nastavljen.  

Na Grbavici su strahovali od mogućeg zatvaranja istočne tribine, ali to se neće desiti.  

FK Željezničar je objavio da novčana kazna iznosi 10.000 KM, a Plavi su dobili uslovnu kaznu zabrane igranja pred gledaocima na istočnoj tribini.  

"FK Željezničar obavještava članove i javnost da je Klub zaprimio Odluku Disciplinske komisije NS/FS BiH, a u vezi sa dešavanjima na utakmici protiv FK Sloga.    

Klub je Odlukom kažnjen novčano u iznosu od 10.000 KM. Također, FK Željezničar je dobio uslovnu kaznu zabrane igranja pred gledaocima na istočnoj tribini. Konkretno, u slučaju da se ponovi isti ili sličan prekršaj na utakmicama u narednih šest mjeseci Klub će biti kažnjen zabranom prisustva gledalaca na istočnoj tribini.   

FK Željezničar je od MUP-a KS dobio dodatne naložene mjere, a koje se tiču postavke zaštitne ograde na istočnoj tribini.  

FK Željezničar upućuje molbu i apel svim navijačima i simpatizerima da na narednim utakmicama pokažu da su dešavanja sa utakmice protiv FK Sloga bila izuzetak i čin neodgovornih pojedinaca.

Čuvajmo svoj stadion i podržimo Plave na naš prepoznatljiv način - grlima i dlanovima!  

Narednu domaću utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Zrinjskog s početkom u 20,45 sati", naveli su iz FK Željezničar.       

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...