GRADAŠČEVIĆ DIREKTNO OPTUŽUJE: "Naša stranka i njen Elvir Ibrišimović rade protiv probosanskog jedinstva u Bijeljini!"

Gradaščević je objavio da "predsjednik ogranka ove stranke u Bijeljini, Elvir Ibrišimović do srži ogoljava politiku ove prosrpske stranke sa sjedištem u Sarajevu". 

  • Politika

  • 17. Sep. 2024  17. Sep. 2024

  • 0

"Kako vrijeme odmiče, sa svakim danom je sve jasnije koliko je Naša stranka produkt velikosrpske politike i njezin Trojanski konj u našoj avliji. Sjetimo se antibošnjačkih i islamofobnih izjava istaknutih funkcionera NS (Baralija, Melank, Ćudić, Forto, Mioković i drugi) međutim, korak dalje otišao je jedan čovjek iz Janje", objavio je Mustafa Gradaščević, kandidat zajedničke liste SDA - NiP - SDP za Gradsku skupštinu Bijeljine. 

Gradaščević je objavio da "predsjednik ogranka ove stranke u Bijeljini, Elvir Ibrišimović do srži ogoljava politiku ove prosrpske stranke sa sjedištem u Sarajevu". 

"Ibrišimović je osnivač i predsjednik Gradskog odbore te nosilac liste Naše stranke za Skupštinu grada Bijeljina. Ibrišimović i NS su direktni krivci što Bošnjaci nemaju zajedničku listu na predstojećim lokalnim izborima. Od početka su učestvovali na razgovorima sa ostale tri stranke (SDA, SDP i NiP) da bi, kada je trebalo doći do potpisivanja sporazuma, naprasno odustali. Na taj način Ibrišimović i njegova stranka direktno doprinose razbijanju bošnjačkog glasačkog tijela u Semberiji bitno smanjujući šanse da Bošnjaci u novom sazivu gradske skupštine i dalje imaju dva odbornika. 

Podsjeća vas ova priča na Irmu B. u Mostaru? Ista grupa, isti potpis. Taman kad pomislimo da je sve ovo rezultat prevelike ambicije jednog koji živi među nama, on pokaže da može ići i dalje. Pardon, dublje. 

Ibrišimović je naime, ovih dana aktivno, kao u ostalom i prethodnih godina, učestvovao u kreiranju programa i u obilježavanju dana srpskog jedinstva i zastave u Srednjoj stručnoj školi u Janji i još se time pohvalio na društvenim mrežama! Kome poslije ovoga nije jasno šta je Naša stranka onda taj ne zna ništa o politici. 

I na kraju, poštovane moje Sarajlije, Mostarci, Tuzlaci, Zeničani, Bišćani i drugi... sutra kad neki Elviri iz vašeg sokaka budu u vašim gradovima organizovali obilježavanje dana srpskog jedinstva i zastave nemojte reći da niste bili na vrijeme upozoreni. U pamet!", poručio je Gradaščević.

Podsjećamo, početkom juna ove godine Dragan Mioković iz naše stranke se pohvalio da je u Bijeljini osnovan prvi stranački odbor Naše stranke u Repubilici Srpskoj. 

alt

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...