DAN D ZA SERGEJA TRIFUNOVIĆA: Nakon hapšenja u Hrvatskoj, srbijanski glumac pred sudom, prijeti mu kazna...

Trifunoviću je na sudu privremeno oduzet pasoš kao mjera opreza.

  • Kultura

  • 18. Sep. 2024  

  • 1

Poznati srpski glumac Sergej Trifunović uhapšen je na graničnom prijelazu Bajakovo pri prelasku iz Srbije u Hrvatsku. Tokom jučerašnjeg dana doveden je u Split na Općinski prekršajni sud zbog tekstova neprimjerenog sadržaja koje je ranije objavio na društvenim mrežama i u kojima je grubo vrijeđao policiju i policijske službenike. Danas će mu se nastaviti suđenje.

Trifunović je prošle godine priveden jer se na jednoj splitskoj plaži na kojoj je pristup kućnim ljubimcima zabranjen nalazio sa psom. Prijavili su ga građani koji su se nalazili na plaži. Trifunović je potom objavio tekst u kojem je vrijeđao hrvatsku policiju. Zbog svega mu je na godinu dana bio zabranjen ulazak u Hrvatsku i Europsku uniju, a zabrana je prestala prije sedam dana.

Glumac je uhapšen zbog upravo zbog tih lanjskih prekršaja. Za vrijeđanje i omalovažavanje hrvatskih državnih organa i policijskih službenika zapriječena je kazna do 4.000 eura ili 30 dana zatvora.

Trifunoviću je na sudu privremeno oduzet pasoš kao mjera opreza, a danas u 12.30 je sljedeće ročište.

Splitska je policija, ne spominjući identitet glumca, službeno tek rekla kako su 10. septembra 2023. obavijestili javnost da će vezano uz objavu na društvenoj mreži objavljenoj istoga dana, u kojoj Trifunović omalovažava i vrijeđa policijske službenike, provesti istraživanje.

- Utvrđeno je postojanje sumnje da je takvim ponašanjem muškarac ostvario obilježja prekršaja protiv javnog reda i mira, zbog čega je danas doveden u službene prostorije, izvijestila je policija. 

U objavi na društvenoj mreži 10. rujna 2023. muškarac je, napominje policija, objavio tekst neprimjerenog sadržaja kojim je na grub način omalovažavao policiju i policijske službenike navodeći da su splitski policajci iznudili više od tisuću eura.

Kako se dalje navodi, muškarac je napisao: "Nadam se da ćete od tih para sašiti sebi lepe, crne uniforme po uzoru na Francetićeve, i da će vaše majke na koje se ovom prilikom po. po članovima 5, 17 i 36 biti konačno zadovoljne svojom primitivnom kopiladi", nastavljajući: "Sad, vlaški brabonjci, slobodno raspišite još jednu potjernicu", navodi policija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...