A TI SE, SIROTINJO, KUPAJ: Parlament BiH ponovo kupuje službene automobile

Kako je navedeno u objavi, postupak javne nabavke nije podijeljen na lotove, "iz tehničkih i ekonomskih razloga".

  • Vijesti

  • 18. Sep. 2024  18. Sep. 2024

  • 0

Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine pokrenula je postupak kupovine četiri službena vozila po procijenjenoj vrijednosti od oko 420.000 KM.

Kako je navedeno u objavi, postupak javne nabavke nije podijeljen na lotove, "iz tehničkih i ekonomskih razloga".

Otvaranje ponuda je planirano za 30. oktobar, a isporuku vozila traže u roku od 60 dana.

Prema izvještaju Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine, Parlamentarna skupština BiH je na kraju prošle godine imala na raspolaganju 16 službenih vozila. Ukupni izdaci za ova vozila iznosili su oko 177.500 KM, a najviše je dato za gorivo, te popravke i održavanje i auto-gume.

Revizija je utvrdila da se baš i ne poštuju interna pravila koja se odnose na popunjavanje putnih naloga, pa su evidentirali veće relacije u odnosu na stvarne kao i da se bez adekvatnog obrazloženja prelazilo više od 90 kilometara pod upisanom lokalnom vožnjom.

Parlamentarna skupština je, kako piše u revizorskom izvještaju, i prošle godine nabavila tri službena vozila po cijeni od skoro 300.000 KM.- Realizirana je nabavka vozila čije specifikacije ne odgovaraju traženim karakteristikama u tenderskoj dokumentaciji – utvrdili su tada revizori.

(Faktor.ba)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...