A VEČERAS SUDI UTAKMICU LIGE PRVAKA: Irfan Peljto suspendovan na šest mečeva Premijer lige BiH zbog...

Peljto će dijeliti pravdu na utakmici Club Brugge - Borussia Dortmund.

  • Sport

  • Prije 23h  Prije 23h

  • 0

Bosanskohercegovački sudija Irfan Peljto, suspendovan je od strane Komiteta za sudije i suđenje Nogometnog saveza BiH.

Naime, riječ je o suspenziji zbog grešaka koje je Peljto napravio na meču Zrinjskog i Borca, potvrđeno je za "Klix".

Derbi u Mostaru (1:1) sudio je Irfan Peljto s pomoćnicima Senadom Ibrišimbegovićem i Emirom Zahiragićem, VAR sudija je bio Luka Bilbija, a asistirao mu je Josip Čolić.

Peljto je prema analizi pogriješio u tri situacije. U 25. minuti nije dosudio penal za Borac, a već u narednom napadu Zrinjski je postigao gol nakon prekršaja u napadu koji nije dosuđen.

Konačno, u sudijskoj nadoknadi Zrinjski je prema mišljenju Komitet za sudije i suđenje Nogometnog saveza BiH oštećen za nedosuđeni penal.

U sve tri navedene situacije VAR nije intervenisao, pa je i VAR sudija Luka Bilbija također zaradio suspenziju od šest utakmica.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...