UVIJEK POPULARNE: Jakne od brušene kože veliki su trend, ali i nezamjenjiv jesenski komad (FOTO)

Najbolji odabir kod ovog materijala su prirodne zemljane nijanse poput smeđe i bež, no nećete pogriješiti niti s crnom, maslinastozelenom ili nekom življom bojom.

  • Žena

  • 18. Sep. 2024  

  • 0

Jakne od brušene kože godinama su "must have" komad svake jesenske garderobe, a rast popularnosti ovog luksuznog materijala vidljiv je i po novim kolekcijama dizajnerskih brendova poput Prade i Miu Miukoji su ove godine stavili upravo brušenu kožu u fokus.

Ovaj materijal, koja se često naziva i antilop, mekši je i nježniji od glatke kože, a djeluje elegantno i sofisticirano. U potrazi za inspiracijom za modne jesenske kombinacije - s ovom jaknom ne možete pogriješiti.

   imagePRADAimageMIU MIU

Kvalitetne jakne od brušene kože uz pravilnu njegu mogu trajati godinama, pa čak i decenijama, zato su najčešće i dobra investicija. Ako si priuštite kvalitetnu jaknu od prave kože, ona će zadržati svoj oblik i izgled unatoč čestom nošenju, a brušena koža je manje sklona oštećenjima od glatkih kožnih jakni.

Kada govorimo o bojama, najbolji odabir kod ovog materijala su prirodne zemljane nijanse poput smeđe i bež, no nećete pogriješiti niti s primjerice maslinasto-zelenom bojom.

Ove jakne se mogu lako kombinirati s različitim stilovima pa će izgledati itekako stylish uz traperice i majicu za casual izgled, ili ih pak možete kombinirati s košuljom i hlačama za nešto formalniji stil. Brušena koža se savršeno uklapa i u boho chic stil, koji je poznat po ležernosti i etno detaljima. Kombinirajte jaknu s lepršavom haljinom s cvjetnim uzorkom ili uz široke hlače od laganih materijala. Dodajte i statement nakit poput dugih ogrlica ili narukvica. Jakne od brušene kože u svjetlijim tonovima, poput svjetlosmeđe ili krem, idealne su za postizanje boho izgleda, navodi Gloria.hr.

Ove jakne idealan su odabir i za rokerski stil koji možete postići crnom ili tamnosivom jaknom od brušene kože koja će se savršeno uklopiti s primjerice uskim crnim trapericama i majicom s printom benda. Ako pak želite poslovnu kombinaciju, umjesto klasičnih sakoa, kombinirajte jaknu u neutralnim tonovima s elegantnim hlačama ili suknjom kako biste postigli poslovni, ali moderan izgled. Na kraju, ovaj komad dobro će se uklopiti i u svečane kombinacije - jaknu kombinirajte s elegantnim haljinama, a izgled zaokružite cipelama s visokom petom i minimalističkim nakitom kako biste zadržali sofisticiranost, a istovremeno unijeli dozu osobnog stila.

Za dodatnu inspiraciju pronašli smo za vas nekoliko modela.

image

Luisa Spagnoli prijelazna jakna Vespucci (cijena: 442 eura) MODIVO

image

Vero Moda jakna od imitacije kože (cijena: 49.90 eura) MODIVO

image

Freaky Nation prijelazna jakna od brušene kože (cijena: 139 eura) ABOUT YOU

image

Zara jakna od brušene kože (cijena: 89,95 eura) ZARA

image

Massimo Dutti jakna od nubuk kože (cijena: 399 eura) MASSIMO DUTTI

image

Desigual bajkerska jakna od umjetne kože (cijena: 159 eura)

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...