HRVATSKI MINISTAR POLICIJE REAGOVAO NA KOMENTARE PREDSJEDNIKA SRBIJE: "U slučaju Trifunović..."

(...) nije bilo nikakvog utamničenja.

  • Regija

  • Prije 22h  Prije 22h

  • 0

Nakon srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića o privođenju srbijanskog glumca Sergeja Trifunovića oglasio se i ministar unutarnjih poslova Hrvatske Davor Božinović.

"U Hrvatskoj politika niti hapsi niti pušta. Što se tiče presude, dobio sam informaciju kako je Prekršajni sud u Splitu odlučio. Splitska policija je takvih prekršaja ove godine imala 210, a na razini Hrvatske 1400 za vrijeđanje i omalovažavanje službenih osoba. Čini mi se da u ovom trenutku policijska uprava mora izdati samo neko rješenje vezano uz Zakon o strancima", rekao je Božinović novinarima u Saboru nakon aktualnog prijepodneva.

Upitan o komentarima srbijanskog predsjednika Vučića, Božinović je kazao: "Nikakvo utamničenje nije bilo, u trenutku kada je ta vijest izašla gospodin Trifunović je bio na slobodi i bilo mu je zakazano ročište.

Toga nema, to nije naša praksa. Sudovi sude po zakonu. Mi nemamo zakone koji se tiču poznatih osoba i manje poznatih osoba, imamo zakone po kojima odluku donosi sud", poručio je.

Podsjetimo, Trifunović je u ponedjeljak navečer uhapšen na graničnom prijelazu Bajakovo te je ispitan u policijskoj stanici u Splitu zbog tekstova neprimjerenog sadržaja koje je ranije objavio na društvenim mrežama i u kojima je grubo vrijeđao policiju i policijske službenike. Zbog toga je Trifunović danas osuđen na na 60 dana zatvora uvjetno, no po izlasku sa suda pristupio mu je policajac u civilu te ga priveo u stanicu kako bi se utvrdila zakonitost njegovog boravka u Hrvatskoj temeljem Zakona o strancima. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...